Steun ons

Podcast: Zuster Lucie over haar roeping en de stilte op Hoog Catharijne

31 januari 2020
2 minuten

In haar maandelijkse podcast gaat Anne Stael op zoekt naar stilte. Ze interview zuster Lucie, die is  ingetreden bij de 'Zusters van de Eucharistie'. In deze podcast vertelt ze over haar roeping en het Stiltecentrum op Hoog Catharijne waar ze bij betrokken is.

Door Anne Stael

Zuster Lucie liep na de oorlog langs de Catharijne Singel in Utrecht. Uit nieuwsgierigheid en interesse belde ze aan bij de ‘Zusters van de Eucharistie’. Zij hadden daar, vlakbij het station Utrecht Centraal, een klooster en een kapel die 24 uur per dag open was. Het was een plaats waar burgers van Utrecht en reizigers terecht konden voor een moment van stilte, contemplatie of vertroosting. Zuster Lucie voelde zich daar thuis en is ingetreden.

Die plek van de kapel en het klooster moesten in de jaren zestig  plaats maken voor de bouw van het moderne Hoog Catharijne. Zuster Lucie vertelt in de podcast: “De overste liet zich niet op de kop zitten, dus toen ons klooster weg moest voor de nieuwbouw is ze naar de bazen van de bouw gegaan en heeft ze gezegd dat de stilte op die plek moest terug komen”.

Een interview over een zoektocht naar een plek om in te treden en over de ontstaansgeschiedenis van het Stiltecentrum in Hoog Catharijne. De afspraak is gemaakt dat dit centrum altijd blijft bestaan. Is dat tegen elke prijs? Ook dit keer is een uur lang de stilte te beluisteren.

Interview met zuster Lucie

 

Een uur stilte opgenomen in het Stiltecentrum van Hoog Catharijne. Op de achtergrond hoor je soms boren of een vlaag muziek.

Voor meer stilte-interviews, kijk op: www.lekkerstil.nl

 

Reacties

  1. Verrassend , het levensverhaal van de zo fris klinkende zuster Lucie ; en ze is al 90 + begrijp ik-- Ik vind het een eer en een uitdaging om medewerker te zijn op deze unieke plek : De kapel , Stiltecentrum en ontmoetings-ruimte op Godebaldkwartier 74 , Hoog Catharijne te Utrecht . Het hele uur Stilte , heb ik hier niet uitgezeten .... Dat doe ik liever nog eens ter plekke.

    Mochten er belangstellenden zijn die mee willen zorgen dat het StilteCentrum , vaker dan 2 DAGEN PER WEEK OPEN KAN ; laat hij of Zij niet schromen contact op te nemen met de coordinatrix of haar assistent om zich aan te melden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Aanmelding nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op de Bezieling!

Boekenladder

Van Kribbe tot Kerststal. Franciscus van Assisi en de eerst levende kerststal Adveniat, 168 blz., € 9,99 (of € 4,- vanaf 100 exemplaren)
Nikolaas Sintobin Hoe oude wijsheid jouw leven in bloei zet KokBoekencentrum/Lannoo, 2023, 173 blz., € 20,-.
Marinus van den Berg Spreken en luisteren met je hart Ark Media, 2023, 130 blz., € 17,99.
Lammert de Hoop (red.) Reis naar de stilte Adveniat, 112 blz., € 19,95
Paus Franciscus Encycliek van paus Franciscus over broederschap en sociale vriendschap. Adveniat, € 15,-.

Direct Doneren

cross