Steun ons

Meditatieboekje van Marinus van den Berg: bijdragen aan een leven vol zin

29 september 2021
1 minuut

Voor het meditatieboekje 'Op weg naar Kerstmis' heeft pastor Marinus van den Berg zich laten inspireren door zijn jarenlange praktijk als zielzorger van kwetsbare mensen. In het boekje zijn passende gedichten, meditaties en gebeden bijeengebracht die ons voorbereiden op Kerstmis. Van Allerzielen tot Driekoningen.

De maanden november, december en januari geven aanleiding om stil te staan bij levensthema’s als gedenken, afscheid, wachten, verwachten, geboorte. Maar ook angst, eenzaamheid, gastvrijheid, dakloosheid, verlangen en opnieuw beginnen. Het zijn vragen die leven en dood raken en pas in rust gedijen.

Met de teksten in dit meditatieboekje wil Marinus van den Berg bijdragen aan een meer ontspannen tijdsbeleving, minder beheerst door drukte die al snel als leegte aanvoelt. Het meditatieboekje wil bijdragen aan een leven vol zin en kan gebruikt worden als gids voor onderweg van Allerzielen naar Driekoningen.

Bezielingmedewerker Marinus van den Berg (1947) was veertig jaar pastor/geestelijk verzorger in diverse verpleeghuizen en een hospice. Hij publiceert over zingeving, levenseinde en rouw. Recent verscheen: Stap voor stap. Opnieuw leren leven na corona (Adveniat, 2020) en Ode aan de eenzaamheid (Ten Have, 2020). Sinds april 2020 geeft hij geestelijke begeleiding aan COVID-19-patiënten in het revalidatiecentrum Intermezzo te Rotterdam.

-----------------------------------------------------

Op_weg_naar_kerst_2021Marinus van den Berg, Op weg naar Kerstmis 2021. Meditatieboekje van Allerzielen tot Driekoningen, Berne Media, 64 blz., € 6,50 (verschijnt medio oktober 2021).

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

De vriendenkring is in het leven geroepen om de basis van de Bezieling te verstevigen. De vrienden dragen in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling en financiële stabiliteit van het platform.

Het lidmaatschap bedraagt 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend maak je de Bezieling mee mogelijk en daarmee de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Aanmelding nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op de Bezieling!

Boekenladder

Paus Franciscus Encycliek van paus Franciscus over broederschap en sociale vriendschap. Adveniat, € 15,-.
Elisabeth Bax Domon, 248 blz., € 24,90
Pete Greig KokBoekencentrum, 284 blz., € 19.99.
Herman De Dijn Halewijn, 248 blz., € 22,50.
Tomáš Halík, KokBoekencentrum, 320 blz., € 27,99.
cross