Steun ons

Dienst voor (on)gelovigen

3 juni 2015
2 minuten
<p align=right>Foto Vincent Post</p>

Foto Vincent Post

Cabaretier Sara Kroos, theoloog Tom Mikkers, tekstschrijver Coot van Doesburgh en componist Martijn Breebaart gaan komend najaar maandelijkse diensten organiseren voor gelovigen en ongelovigen. Beide groepen moeten zich aangesproken voelen. “In veel kerken hoor je dat het anders moet, precies dat gaan we doen”, zegt Tom Mikkers. “We nemen onszelf niet zo serieus, dat helpt.”

“Het is geen kerkdienst en ook geen theatervoorstelling. Het is voor mensen die naar de kerk gaan en voor hen die dat niet (meer) doen”, aldus Sara Kroos. Het team bestaat daarom bewust uit twee atheïsten en twee gelovigen. “Dat was het uitgangspunt: beide groepen moet zich aangesproken voelen.”

Alternatieve diensten

Ruim twee jaar geleden begonnen de alternatieve diensten eens per kwartaal. Het idee bleek enorm aan te slaan bij het publiek. Daar zijn de diensten vanaf oktober 2015 eens per maand.

Tijdens de diensten wordt er gezongen, gepraat met het publiek en er kan veel gelachen worden. Coot van Doesburgh heeft een pittige column in petto, Tom Mikkers houdt een preek en Martijn Breebaart speelt piano en vertelt over muziek. Sara Kroos is de gastvrouw vanachter de strijkplank als kansel.

“In veel kerken hoor je dat het anders moet, en hier doen we dat ook. We nemen onszelf niet zo serieus en dat helpt om zowel geloof als ongeloof te verbinden. Een voorbeeld: in onze collectezak kun je lekker graaien en iets meenemen, in plaats van dat je iets moet geven”, zegt Tom Mikkers.

Kat plast

“We hebben elke zondag een ander thema, daar zoeken we de liedjes bij en de onderwerpen. Na de pauze kan de zaal vragen invullen in de Hoge Hoed. Grote en kleine levensvragen, vult Kroos aan. “Heel verfrissend: ‘waarom zijn we hier op aarde’ en ‘mijn kat plast steeds door het hele huis, wat moet ik hier tegen doen’.”

De diensten, vanaf 4 oktober 2015, maandelijks op zondagmiddag 15.00 uur,  vinden plaats voor een klein publiek in Theaterpand Weesp, Herengracht 39, 1382 AH Weesp, telefoon: 0294 267098. Entree: € 8,50. Kaarten en meer informatie via: www.theaterpandweesp.nl

 

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Het water komt

Het water komt
Het water komt weer
De tanks komen
De tanks komen weer
De bommen vallen al
Steden worden vernietigd
Mensen in massagraven
Het wordt warmer
De asielzoekers komen
Er hangt dreiging in de lucht
De vacantie vluchten nemen toe
Binnenvaartschippers stoten te veel gassen uit
“God wil niet dat je liegt”
“’Ik ben streng voor mezelf en voor jou”’
Ik hoor het achter me in de bus.
Ik bid voor Oekraine
Voor al die mensen voor wie het water komt.
Al weet ik niet of het helpt.

Marinus van den Berg

(Meer Gedichten & Gebeden)

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

De vriendenkring is in het leven geroepen om de basis van de Bezieling te verstevigen. De vrienden dragen in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling en financiële stabiliteit van het platform.

Het lidmaatschap bedraagt 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend maak je de Bezieling mee mogelijk en daarmee de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Aanmelding nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op de Bezieling!

cross