Steun ons

Dienst voor (on)gelovigen

3 juni 2015
2 minuten
<p align=right>Foto Vincent Post</p>

Foto Vincent Post

Cabaretier Sara Kroos, theoloog Tom Mikkers, tekstschrijver Coot van Doesburgh en componist Martijn Breebaart gaan komend najaar maandelijkse diensten organiseren voor gelovigen en ongelovigen. Beide groepen moeten zich aangesproken voelen. “In veel kerken hoor je dat het anders moet, precies dat gaan we doen”, zegt Tom Mikkers. “We nemen onszelf niet zo serieus, dat helpt.”

“Het is geen kerkdienst en ook geen theatervoorstelling. Het is voor mensen die naar de kerk gaan en voor hen die dat niet (meer) doen”, aldus Sara Kroos. Het team bestaat daarom bewust uit twee atheïsten en twee gelovigen. “Dat was het uitgangspunt: beide groepen moet zich aangesproken voelen.”

Alternatieve diensten

Ruim twee jaar geleden begonnen de alternatieve diensten eens per kwartaal. Het idee bleek enorm aan te slaan bij het publiek. Daar zijn de diensten vanaf oktober 2015 eens per maand.

Tijdens de diensten wordt er gezongen, gepraat met het publiek en er kan veel gelachen worden. Coot van Doesburgh heeft een pittige column in petto, Tom Mikkers houdt een preek en Martijn Breebaart speelt piano en vertelt over muziek. Sara Kroos is de gastvrouw vanachter de strijkplank als kansel.

“In veel kerken hoor je dat het anders moet, en hier doen we dat ook. We nemen onszelf niet zo serieus en dat helpt om zowel geloof als ongeloof te verbinden. Een voorbeeld: in onze collectezak kun je lekker graaien en iets meenemen, in plaats van dat je iets moet geven”, zegt Tom Mikkers.

Kat plast

“We hebben elke zondag een ander thema, daar zoeken we de liedjes bij en de onderwerpen. Na de pauze kan de zaal vragen invullen in de Hoge Hoed. Grote en kleine levensvragen, vult Kroos aan. “Heel verfrissend: ‘waarom zijn we hier op aarde’ en ‘mijn kat plast steeds door het hele huis, wat moet ik hier tegen doen’.”

De diensten, vanaf 4 oktober 2015, maandelijks op zondagmiddag 15.00 uur,  vinden plaats voor een klein publiek in Theaterpand Weesp, Herengracht 39, 1382 AH Weesp, telefoon: 0294 267098. Entree: € 8,50. Kaarten en meer informatie via: www.theaterpandweesp.nl

 

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Aanmelding nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op de Bezieling!

Boekenladder

Van Kribbe tot Kerststal. Franciscus van Assisi en de eerst levende kerststal Adveniat, 168 blz., € 9,99 (of € 4,- vanaf 100 exemplaren)
Nikolaas Sintobin Hoe oude wijsheid jouw leven in bloei zet KokBoekencentrum/Lannoo, 2023, 173 blz., € 20,-.
Marinus van den Berg Spreken en luisteren met je hart Ark Media, 2023, 130 blz., € 17,99.
Lammert de Hoop (red.) Reis naar de stilte Adveniat, 112 blz., € 19,95
Paus Franciscus Encycliek van paus Franciscus over broederschap en sociale vriendschap. Adveniat, € 15,-.

Direct Doneren

cross