Steun ons

De helende krachten van je lijf

31 oktober 2022
2 minuten

Theoloog en voormalig communicatieadviseur Huub ter Haar, schreef het boek 'Lijfkracht, sleutel tot ontspanning, heling en ruimte'. Het boek gaat om niet minder dan een zoektocht naar het geheim in ons leven en werd in zekere zin uit nood geboren.

Ter Haar weet hoe is het is om jarenlang gespannen te zijn en daardoor klachten te krijgen. Hij kwam in patronen terecht waardoor hij niet zichzelf kon zijn. Na een lange ontdekkingstocht vond hij zijn lijf terug en werd hij lichaamsgericht therapeut.

In dit boek beschrijft hij zijn zoektocht en deelt hij zijn inzichten. Te beginnen bij de prestatiemaatschappij, die er makkelijk toe leidt dat we veel in ons hoofd leven en de verbinding met ons lijf kwijtraken. Grote groepen mensen leven in onbalans, met chronische stress, burnout en onbegrepen pijnklachten als gevolg. Niet voor niks slikken meer dan drie miljoen mensen antidepressiva of zware pijnstillers en zijn velen verslaafd aan alcohol, verdovende middelen of gokken. In lichaamswerk vond Ter Haar een uitweg.

Lijfkracht gaat over het hervinden van de helende krachten van je lijf. Als je echt met je aandacht in je lijf bent, word je toeschouwer van je doen, denken en voelen. Wie dit ervaart, zal eerder herstellen van pijn- en spanningsklachten. Het verbetert bovendien je innerlijke kompas: je ervaart meer intuïtie en inspiratie. In het vierde hoofdstuk gaat de auteur in op de goddelijke kracht die om ons heen is en in ons tot leven wil komen. Contact met het lichaam beschouwt hij als een toegangsweg tot die goddelijke ruimte. Het boek besluit met ‘Negen tips voor meer lijfkracht’.


Huub ter Haar, Lijfkracht, Sleutel tot ontspanning, heling en ruimte, Uitgeverij Zilt, 176 blz., € 23,99.

 

 

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

De vriendenkring is in het leven geroepen om de basis van de Bezieling te verstevigen. De vrienden dragen in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling en financiële stabiliteit van het platform.

Het lidmaatschap bedraagt 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend maak je de Bezieling mee mogelijk en daarmee de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Aanmelding nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op de Bezieling!

Boekenladder

Paus Franciscus Encycliek van paus Franciscus over broederschap en sociale vriendschap. Adveniat, € 15,-.
Elisabeth Bax Domon, 248 blz., € 24,90
Pete Greig KokBoekencentrum, 284 blz., € 19.99.
Herman De Dijn Halewijn, 248 blz., € 22,50.
Tomáš Halík, KokBoekencentrum, 320 blz., € 27,99.
cross