Steun ons

De helende krachten van je lijf

31 oktober 2022
2 minuten

Theoloog en voormalig communicatieadviseur Huub ter Haar, schreef het boek 'Lijfkracht, sleutel tot ontspanning, heling en ruimte'. Het boek gaat om niet minder dan een zoektocht naar het geheim in ons leven en werd in zekere zin uit nood geboren.

Ter Haar weet hoe is het is om jarenlang gespannen te zijn en daardoor klachten te krijgen. Hij kwam in patronen terecht waardoor hij niet zichzelf kon zijn. Na een lange ontdekkingstocht vond hij zijn lijf terug en werd hij lichaamsgericht therapeut.

In dit boek beschrijft hij zijn zoektocht en deelt hij zijn inzichten. Te beginnen bij de prestatiemaatschappij, die er makkelijk toe leidt dat we veel in ons hoofd leven en de verbinding met ons lijf kwijtraken. Grote groepen mensen leven in onbalans, met chronische stress, burnout en onbegrepen pijnklachten als gevolg. Niet voor niks slikken meer dan drie miljoen mensen antidepressiva of zware pijnstillers en zijn velen verslaafd aan alcohol, verdovende middelen of gokken. In lichaamswerk vond Ter Haar een uitweg.

Lijfkracht gaat over het hervinden van de helende krachten van je lijf. Als je echt met je aandacht in je lijf bent, word je toeschouwer van je doen, denken en voelen. Wie dit ervaart, zal eerder herstellen van pijn- en spanningsklachten. Het verbetert bovendien je innerlijke kompas: je ervaart meer intuïtie en inspiratie. In het vierde hoofdstuk gaat de auteur in op de goddelijke kracht die om ons heen is en in ons tot leven wil komen. Contact met het lichaam beschouwt hij als een toegangsweg tot die goddelijke ruimte. Het boek besluit met ‘Negen tips voor meer lijfkracht’.


Huub ter Haar, Lijfkracht, Sleutel tot ontspanning, heling en ruimte, Uitgeverij Zilt, 176 blz., € 23,99.

 

 

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Aanmelding nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op de Bezieling!

Boekenladder

Van Kribbe tot Kerststal. Franciscus van Assisi en de eerst levende kerststal Adveniat, 168 blz., € 9,99 (of € 4,- vanaf 100 exemplaren)
Nikolaas Sintobin Hoe oude wijsheid jouw leven in bloei zet KokBoekencentrum/Lannoo, 2023, 173 blz., € 20,-.
Marinus van den Berg Spreken en luisteren met je hart Ark Media, 2023, 130 blz., € 17,99.
Lammert de Hoop (red.) Reis naar de stilte Adveniat, 112 blz., € 19,95
Paus Franciscus Encycliek van paus Franciscus over broederschap en sociale vriendschap. Adveniat, € 15,-.

Direct Doneren

cross