Steun ons

Zonde van de tijd

30 januari 2023
2 minuten

In een wereld en tijd waarin de mensheid zo overheersend aanwezig is, dat zij aan haar succes ten onder dreigt te gaan, probeert Paulien van Bohemen een stapje terug te doen en te luisteren naar het geheim der dingen zelf. Wat hebben zij óns te vertellen? Deze keer: de tijd. "Ik smacht naar een lieve schat die mij ziet staan."

Door Paulien van Bohemen

Mijn relaties lopen telkens uit op niets. Het gaat altijd op dezelfde manier met mij en de liefde. In het begin is het mooi. Ik vind iemand leuk, die ander mij ook. We hebben het goed samen. Maar het blijft niet mooi, meestal gaat het al snel mis. Ben ik nog smoorverliefd, kan ik aan niemand anders denken, blijkt mijn lief alweer mijn ex, want zij/hij knapte op mij af.

“Tijd, ik wil stoppen met ons”, heb ik te vaak gehoord.

Waarom?

Ik zou te snel zijn. Ex-geliefden konden mij niet bijhouden.
Zij hadden niet in de gaten, dat ik niet aan hen, maar zij juist aan mij voorbij renden.

Sommige exen vonden mij juist te langzaam. Traag. Saai.
Zij wilden me verdrijven, eentje had me zelfs bijna gedood.

Niet leuk.

En toch ga ik door. Ik blijf daten. Omdat ik nog steeds hoop op een leukerd die mij niet binnen de kortste keren op straat zet. Iemand die mij op waarde schat. Een lief die mij koestert, echt van mij houdt.
Ik ben te leuk om te laten staan, vind ik zelf. Want ik ben hondstrouw; iedere seconde van de dag sta ik voor je klaar. En aan de dagen van onze relatie zal er niet één ontbreken, dat beloof ik.

Ik smacht naar een lieve schat die mij ziet staan, mij in de armen vliegt en roepen zal: “Zonde van de Tijd, als ik die laat gaan!”

Paulien van Bohemen

Lees meer

Paulien van Bohemen (1982, Tilburg) is werkzaam als geestelijk verzorger in een woon-zorgcentrum voor ouderen. Daarnaast is ze geestelijk verzorger in een hospice en werkt ze als zzp'er in de eerstelijns geestelijke verzorging (geestelijke verzorging bij mensen thuis). Ze studeerde theologie aan de Theologische Faculteit Tilburg en maakte na het behalen van haar propedeuse de overstap naar HBO-verpleegkunde. Ze was vier jaar werkzaam als verpleegkundige in de psychiatrie. Later hervatte ze de studie theologie, maar nu aan de Fontys Hogeschool te Tilburg. Daar studeerde ze in 2015 cum laude af. Haar motto: “Dat God er is, is een vreemd, maar onvervreemdbaar weten (vrij naar een liedregel uit het lied Om het Geheim van A. Bosch).”

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Aanmelding nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op de Bezieling!

Boekenladder

Van Kribbe tot Kerststal. Franciscus van Assisi en de eerst levende kerststal Adveniat, 168 blz., € 9,99 (of € 4,- vanaf 100 exemplaren)
Nikolaas Sintobin Hoe oude wijsheid jouw leven in bloei zet KokBoekencentrum/Lannoo, 2023, 173 blz., € 20,-.
Marinus van den Berg Spreken en luisteren met je hart Ark Media, 2023, 130 blz., € 17,99.
Lammert de Hoop (red.) Reis naar de stilte Adveniat, 112 blz., € 19,95
Paus Franciscus Encycliek van paus Franciscus over broederschap en sociale vriendschap. Adveniat, € 15,-.

Direct Doneren

cross