Steun ons

Werkplaats voor de Ziel: voor wie de reis naar binnen wil maken

28 september 2016
1 minuut
Joke Litjens, eigenaar van Werkplaats voor de Ziel.
Joke Litjens, eigenaar van Werkplaats voor de Ziel.

Onder het motto religie leeft, brengt de Bezieling in de rubriek ‘Samen Lokaal’ informatie over lokale levensbeschouwelijke initiatieven. Religie, spiritualiteit en levensbeschouwing zijn niet passé. En ‘ieder voor zich’? Het is maar net waar je kijkt. Deze keer: Werkplaats voor de Ziel van Joke Litjens. Bezinningsdagen, pelgrimsreizen en meditatie.

Voormalig RKK/KRO mediapastor Joke Litjens heeft tegenwoordig haar eigen bedrijf: Werkplaats voor de Ziel. In de activiteiten die zij organiseert, is stil worden en stilstaan bij wat leeft in het diepst van je ziel het voornaamste. “In de stilte wordt de mens aangesproken door ’t oneindige geheim, het diepste Jij.” (Martin Gutl), schrijft zij op haar website.

De Werkplaats voor de Ziel biedt stilteretraites waarin de stilte je (weer) in contact brengt met je ziel en met God. Onthaasting en een minder verstrooid leven kunnen het effect zijn van het deelnemen aan zo'n retraite.

Verder zijn er tal van andere bezinningsdagen, workshops, trainingen en christelijke meditatie waarin de aandacht voor de ziel voorop staat. Ook in pelgrimsreizen naar Israël, Frankrijk, Iona, Ierland en Assisi. Tijdens die reizen is het niet ieder voor zich, maar kan ‘de reis naar binnen’ niet zonder de ontmoeting met reisgenoten.

Voor het complete programmaoverzicht en de mogelijkheid tot aanmelden voor de diverse activiteiten kijkt u op:

www.werkplaatsvoordeziel.nl

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

De vriendenkring is in het leven geroepen om de basis van de Bezieling te verstevigen. De vrienden dragen in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling en financiële stabiliteit van het platform.

Het lidmaatschap bedraagt 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend maak je de Bezieling mee mogelijk en daarmee de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Aanmelding nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op de Bezieling!

Boekenladder

Elisabeth Bax Domon, 248 blz., € 24,90
Pete Greig KokBoekencentrum, 284 blz., € 19.99.
Herman De Dijn Halewijn, 248 blz., € 22,50.
Tomáš Halík, KokBoekencentrum, 320 blz., € 27,99.
cross