Steun ons

Welkom

4 oktober 2013
2 minuten

Welkom op nieuwe site deBezieling.nl, een publiekssite waarop we hedendaagse leven en christelijk geloven open en origineel bij elkaar gaan brengen. Achter dit streven zit de overtuiging dat de christelijke traditie een rijke bron is van kennis, wijsheid en levenservaring. Kan deze traditie ons helpen, bemoedigen en inspireren - in één woord bezielen - in het leven van alle dag? Die vraag was een uitgangspunt bij het doordenken van deze nieuwe site, die de opvolger is van rk-kerkplein.org.

De bezieling kiest zowel theologisch als journalistiek voor een vernieuwende aanpak. De Bezieling wil een brug slaan tussen het religieuze leefklimaat zoals zich dat heden ten dagen aandient en de kennis en inzichten zoals die leven in de academische theologie, of geesteswetenschappen in bredere zin. De bezieling biedt special interest journalistiek, maar voor een breed publiek. Dat wil niet zeggen dat we alleen maar Jip-en-Janneke-taal gaan spreken en moeilijke zaken laten liggen. Waar nodig gaan we de diepte in. Juist daarin ligt de journalistieke eigenheid en meerwaarde van de site .

De Bezieling is geen nieuwssite, maar biedt een vorm van slow journalism: we laten ons niet opjagen door het nieuws van de dag. We staan wat langer dan gebruikelijk bij onderwerpen stil, we komen op zaken terug, we nemen de tijd om na te denken en verder te vragen. De ‘volgehouden vraag’ is kenmerkend voor deBezieling.nl. De interactiviteit van het medium maakt het mogelijk die vraag te nuanceren of van karakter te laten verspringen al naar gelang de reacties van de lezers.

Meer over het ‘wie, wat, hoe en waarom’ van de site vindt u onder Over de Bezieling. Het bericht (de blog) Wegwijs in de Bezieling gaat verder in op de indeling en actuele inhoud van de site.

Theo van de Kerkhof

Lees meer

Theo van de Kerkhof (1958, Roermond) is zelfstandig theoloog en journalist. Sinds 1989 is hij werkzaam in de voorlichting en religiejournalistiek. Hij was voorlichter aan de Theologische Faculteit Tilburg en eindredacteur bij Volzin. Sinds 2013 is hij freelancer. Theo is vader van twee zoons. Religie met een filosofische inslag heeft zijn warme interesse. Hij bekijkt zaken graag ook eens van een andere kant, bijvoorbeeld een boeddhistische, en voelt zich daar christelijk heel wel bij. Theo is eindredacteur van de Bezieling en behartigt de dagelijkse gang van zaken. Motto: “Het is zoals het is. En van daaruit zien we wel weer verder.”

Reacties

  1. Eerste uitgave is bemoedigend : fris,actueel,kritisch, maar ook vatbaar voor krtiek.Met name reactie op ter linden vind ik er negatief enweinig respect voor de openheid van de dominee. Ik heb het boek pas gelezen en herken heel veel van wat hij bij mij oproept.ik heb ruim 50 jaar pastoraat achter de rug en leef in een nieuwe bevrijde ruimte, waar ook Ter linden over schrijft. Transcendentie is een begrip, dat heel goed past in onze geseculariseerde wereld en prima past op God.
    Succes en zie uit naar de volgende.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Eerste week Advent 2022

Treurt

Treurt met de hemelen
Treur  alle mensen van goede wil
Treur en blaas op de midwinterhoorn

Treur om wie neerschieten zonder aanzien
Treur om wie kinderen, moeders, hoogbejaarden neerknallen
Treur om wie alle oorlogsrechten verpletteren
Treur om wie flats en scholen en ziekenhuizen niet ontzien
Treur om wie dorpen en steden verwoesten
Treur om alle verlies van menselijkheid

Treur  en blaas met heel je ademkracht omdat je de hoop niet opgeeft
Treur omdat je in vrede blijft geloven
Treur uit liefde voor alle kwetsbare onschuldige mensen
Treur zonder voorkeur
God houdt van iedere  mens die licht en liefde wil zijn

Treurt nu zoveel mensen op de vlucht moeten
Treurt om wie veilige herbergen in brand steken
Treurt zolang er getreurd moet worden
Zalig de treurenden die het goede voor ogen houden
Zalig de treurenden die gericht zijn op de Algoede


Marinus van den Berg
EERSTE ZONDAG VAN ADVENT
27 november 2022

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

De vriendenkring is in het leven geroepen om de basis van de Bezieling te verstevigen. De vrienden dragen in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling en financiële stabiliteit van het platform.

Het lidmaatschap bedraagt 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend maak je de Bezieling mee mogelijk en daarmee de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross