Steun ons

Welkom

4 oktober 2013
2 minuten

Welkom op nieuwe site deBezieling.nl, een publiekssite waarop we hedendaagse leven en christelijk geloven open en origineel bij elkaar gaan brengen. Achter dit streven zit de overtuiging dat de christelijke traditie een rijke bron is van kennis, wijsheid en levenservaring. Kan deze traditie ons helpen, bemoedigen en inspireren - in één woord bezielen - in het leven van alle dag? Die vraag was een uitgangspunt bij het doordenken van deze nieuwe site, die de opvolger is van rk-kerkplein.org.

De bezieling kiest zowel theologisch als journalistiek voor een vernieuwende aanpak. De Bezieling wil een brug slaan tussen het religieuze leefklimaat zoals zich dat heden ten dagen aandient en de kennis en inzichten zoals die leven in de academische theologie, of geesteswetenschappen in bredere zin. De bezieling biedt special interest journalistiek, maar voor een breed publiek. Dat wil niet zeggen dat we alleen maar Jip-en-Janneke-taal gaan spreken en moeilijke zaken laten liggen. Waar nodig gaan we de diepte in. Juist daarin ligt de journalistieke eigenheid en meerwaarde van de site .

De Bezieling is geen nieuwssite, maar biedt een vorm van slow journalism: we laten ons niet opjagen door het nieuws van de dag. We staan wat langer dan gebruikelijk bij onderwerpen stil, we komen op zaken terug, we nemen de tijd om na te denken en verder te vragen. De ‘volgehouden vraag’ is kenmerkend voor deBezieling.nl. De interactiviteit van het medium maakt het mogelijk die vraag te nuanceren of van karakter te laten verspringen al naar gelang de reacties van de lezers.

Meer over het ‘wie, wat, hoe en waarom’ van de site vindt u onder Over de Bezieling. Het bericht (de blog) Wegwijs in de Bezieling gaat verder in op de indeling en actuele inhoud van de site.

Theo van de Kerkhof

Lees meer

Theo van de Kerkhof (1958, Roermond) is zelfstandig theoloog en journalist. Sinds 1989 is hij werkzaam in de voorlichting en religiejournalistiek. Hij was voorlichter aan de Theologische Faculteit Tilburg en eindredacteur bij Volzin. Sinds 2013 is hij freelancer. Theo is vader van twee zoons. Religie met een filosofische inslag heeft zijn warme interesse. Hij bekijkt zaken graag ook eens van een andere kant, bijvoorbeeld een boeddhistische, en voelt zich daar christelijk heel wel bij. Theo is eindredacteur van de Bezieling en behartigt de dagelijkse gang van zaken. Motto: “Het is zoals het is. En van daaruit zien we wel weer verder.”

Reacties

  1. Eerste uitgave is bemoedigend : fris,actueel,kritisch, maar ook vatbaar voor krtiek.Met name reactie op ter linden vind ik er negatief enweinig respect voor de openheid van de dominee. Ik heb het boek pas gelezen en herken heel veel van wat hij bij mij oproept.ik heb ruim 50 jaar pastoraat achter de rug en leef in een nieuwe bevrijde ruimte, waar ook Ter linden over schrijft. Transcendentie is een begrip, dat heel goed past in onze geseculariseerde wereld en prima past op God.
    Succes en zie uit naar de volgende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Aanmelding nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op de Bezieling!

Boekenladder

Van Kribbe tot Kerststal. Franciscus van Assisi en de eerst levende kerststal Adveniat, 168 blz., € 9,99 (of € 4,- vanaf 100 exemplaren)
Nikolaas Sintobin Hoe oude wijsheid jouw leven in bloei zet KokBoekencentrum/Lannoo, 2023, 173 blz., € 20,-.
Marinus van den Berg Spreken en luisteren met je hart Ark Media, 2023, 130 blz., € 17,99.
Lammert de Hoop (red.) Reis naar de stilte Adveniat, 112 blz., € 19,95
Paus Franciscus Encycliek van paus Franciscus over broederschap en sociale vriendschap. Adveniat, € 15,-.

Direct Doneren

cross