Steun ons

Walk of Peace NL - Wandelen voor vrede vanaf 18 plaatsen

6 september 2017
2 minuten
Walk of Peace in NL 2017
Walk of Peace in NL 2017

Van Middelburg tot Almelo, op maar liefst 18 verschillende plaatsen in Nederland wordt komende weken een Walk of Peace georganiseerd. Vanuit al die plaatsen klinkt het verlangen naar verbinding tussen mensen, het uitzien naar een samenleving waar iedereen erbij hoort.

De Walk of Peace is in iedere plaats een uitnodiging om je aan te sluiten als wandelaar of als medeorganisator. Zo kun je praktisch bijdragen aan vrede in je eigen buurt én in de wereld.

Vredesweek

De Walk of Peace is een initiatief van Pax en vindt plaats in het kader van de Vredeweek 2017, die gehouden wordt van 16 t/m 24 september. Thema van de week is ‘De kracht van verbeelding’.

Pax: "Ben jij ook klaar met harde discussies over vluchtelingen en de uitsluiting van iedereen die anders is, klaar met meedogenloos  geweld en wrede oorlogen wereldwijd. Sluit je aan en loop met ons mee."

Meer weten? Kijk op de website van Pax Vredesweek. Daar tref je een overzicht van alle deelnemende gemeenten, met doorverwijzing naar praktische informatie en foto's en ervaringen over de Walk of Peace van 2016 “De Walk of Peace leverde mooie en diepgaande gesprekken op met mensen die ik normaal niet snel ontmoet”, zegt een van de deelneemsters van vorig jaar.

Manifeest

Voor jongeren is er, in de Vredesweek, op 23 september in het Volkshotel in Amsterdam een cultureel nachtfestival in het teken van de vrede staat. Met onder andere modeontwerper Bas Kosters en rapper en performer Akwasi.

Vredesorganisatie PAX is een samenwerkingsverband tussen IKV en Pax Christi. In 2006 zijn de twee organisaties samengegaan onder de naam IKV Pax Christi. Vanaf 29 januari 2014 is de naam van de organisatie veranderd in PAX.

Veel meer informatie over Pax en over de vredesweek is te vinden op de website van Pax Nederland.

 

Bron: Pax

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Aanmelding nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op de Bezieling!

Boekenladder

Van Kribbe tot Kerststal. Franciscus van Assisi en de eerst levende kerststal Adveniat, 168 blz., € 9,99 (of € 4,- vanaf 100 exemplaren)
Nikolaas Sintobin Hoe oude wijsheid jouw leven in bloei zet KokBoekencentrum/Lannoo, 2023, 173 blz., € 20,-.
Marinus van den Berg Spreken en luisteren met je hart Ark Media, 2023, 130 blz., € 17,99.
Lammert de Hoop (red.) Reis naar de stilte Adveniat, 112 blz., € 19,95
Paus Franciscus Encycliek van paus Franciscus over broederschap en sociale vriendschap. Adveniat, € 15,-.

Direct Doneren

cross