Steun ons

In veertig dagen op weg naar Pasen

14 februari 2017
1 minuut

Velen verlangen naar integratie van het beschouwelijke en meditatieve in het leven van alle dag. Speciaal voor hen is het boekje 'Eindeloos geduldige liefde' samengesteld: ignatiaanse kloosterspiritualiteit voor het alledaagse leven.

Door Theo van de Kerkhof

Hoewel het traditionele kloosterleven in West-Europa op zijn retour is, bestaat er tegelijkertijd een grote belangstelling voor het monastieke leven. De stilte, de mystieke sfeer, de gezangen, ze hebben voor veel mensen een aantrekkingskracht. Velen verlangen naar integratie van het beschouwelijke en meditatieve in het leven van alle dag.

Speciaal voor deze groep is een boekje samengesteld dat ignatiaanse kloosterspiritualiteit toegankelijk wil maken voor het alledaagse leven: Eindeloos geduldige liefde, 40 dagen dichter bij God, Ignatiaans bidden met de Bijbel. Het boek is bedoeld om speciaal in de vastentijd dagelijks,  in de eigen leefsituatie, te gebruiken als voorbereiding op Pasen.

Voor iedere dag (te beginnen op Aswoensdag en eindigend op Paaszondag) is er een thema, een korte bijbeltkest en enkele gebedssuggesties. Voorbeelden van thema’s: ‘Toekomst geven’, ‘God zien’, ‘Hij máákt mij’. De gebedssuggesties zijn eerder korte overwegingen en vragen dan antwoorden of concrete aanwijzingen. Het boek is geschreven door een Jezuïet (de Vlaamse internetpastor Nikolaas Sintobin), samen met drie niet-Jezuïten die wel allen leven volgens de spiritualiteit van Igantius van Loyola (1491 - 1556), stichter van de orde der Jezuïeten.

Nikolaas Sinbotin ( red), Dries van den Akker e.a., Eindeloos geduldige Liefde, 40 dagen dichter bij God, Meinema, 93 blz., € 12,50.

Theo van de Kerkhof

Lees meer

Theo van de Kerkhof (1958, Roermond) is zelfstandig theoloog en journalist. Sinds 1989 is hij werkzaam in de voorlichting en religiejournalistiek. Hij was voorlichter aan de Theologische Faculteit Tilburg en eindredacteur bij Volzin. Sinds 2013 is hij freelancer. Theo is vader van twee zoons. Religie met een filosofische inslag heeft zijn warme interesse. Hij bekijkt zaken graag ook eens van een andere kant, bijvoorbeeld een boeddhistische, en voelt zich daar christelijk heel wel bij. Theo is eindredacteur van de Bezieling en behartigt de dagelijkse gang van zaken. Motto: “Het is zoals het is. En van daaruit zien we wel weer verder.”

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Eerste week Advent 2022

Treurt

Treurt met de hemelen
Treur  alle mensen van goede wil
Treur en blaas op de midwinterhoorn

Treur om wie neerschieten zonder aanzien
Treur om wie kinderen, moeders, hoogbejaarden neerknallen
Treur om wie alle oorlogsrechten verpletteren
Treur om wie flats en scholen en ziekenhuizen niet ontzien
Treur om wie dorpen en steden verwoesten
Treur om alle verlies van menselijkheid

Treur  en blaas met heel je ademkracht omdat je de hoop niet opgeeft
Treur omdat je in vrede blijft geloven
Treur uit liefde voor alle kwetsbare onschuldige mensen
Treur zonder voorkeur
God houdt van iedere  mens die licht en liefde wil zijn

Treurt nu zoveel mensen op de vlucht moeten
Treurt om wie veilige herbergen in brand steken
Treurt zolang er getreurd moet worden
Zalig de treurenden die het goede voor ogen houden
Zalig de treurenden die gericht zijn op de Algoede


Marinus van den Berg
EERSTE ZONDAG VAN ADVENT
27 november 2022

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

De vriendenkring is in het leven geroepen om de basis van de Bezieling te verstevigen. De vrienden dragen in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling en financiële stabiliteit van het platform.

Het lidmaatschap bedraagt 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend maak je de Bezieling mee mogelijk en daarmee de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross