Steun ons

In veertig dagen op weg naar Pasen

14 februari 2017
1 minuut

Velen verlangen naar integratie van het beschouwelijke en meditatieve in het leven van alle dag. Speciaal voor hen is het boekje 'Eindeloos geduldige liefde' samengesteld: ignatiaanse kloosterspiritualiteit voor het alledaagse leven.

Door Theo van de Kerkhof

Hoewel het traditionele kloosterleven in West-Europa op zijn retour is, bestaat er tegelijkertijd een grote belangstelling voor het monastieke leven. De stilte, de mystieke sfeer, de gezangen, ze hebben voor veel mensen een aantrekkingskracht. Velen verlangen naar integratie van het beschouwelijke en meditatieve in het leven van alle dag.

Speciaal voor deze groep is een boekje samengesteld dat ignatiaanse kloosterspiritualiteit toegankelijk wil maken voor het alledaagse leven: Eindeloos geduldige liefde, 40 dagen dichter bij God, Ignatiaans bidden met de Bijbel. Het boek is bedoeld om speciaal in de vastentijd dagelijks,  in de eigen leefsituatie, te gebruiken als voorbereiding op Pasen.

Voor iedere dag (te beginnen op Aswoensdag en eindigend op Paaszondag) is er een thema, een korte bijbeltkest en enkele gebedssuggesties. Voorbeelden van thema’s: ‘Toekomst geven’, ‘God zien’, ‘Hij máákt mij’. De gebedssuggesties zijn eerder korte overwegingen en vragen dan antwoorden of concrete aanwijzingen. Het boek is geschreven door een Jezuïet (de Vlaamse internetpastor Nikolaas Sintobin), samen met drie niet-Jezuïten die wel allen leven volgens de spiritualiteit van Igantius van Loyola (1491 - 1556), stichter van de orde der Jezuïeten.

Nikolaas Sinbotin ( red), Dries van den Akker e.a., Eindeloos geduldige Liefde, 40 dagen dichter bij God, Meinema, 93 blz., € 12,50.

Theo van de Kerkhof

Lees meer

Theo van de Kerkhof (1958, Roermond) is zelfstandig theoloog en journalist. Sinds 1989 is hij werkzaam in de voorlichting en religiejournalistiek. Hij was voorlichter aan de Theologische Faculteit Tilburg en eindredacteur bij Volzin. Sinds 2013 is hij freelancer. Theo is vader van twee zoons. Religie met een filosofische inslag heeft zijn warme interesse. Hij bekijkt zaken graag ook eens van een andere kant, bijvoorbeeld een boeddhistische, en voelt zich daar christelijk heel wel bij. Theo is eindredacteur van de Bezieling en behartigt de dagelijkse gang van zaken. Motto: “Het is zoals het is. En van daaruit zien we wel weer verder.”

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Aanmelding nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op de Bezieling!

Boekenladder

Van Kribbe tot Kerststal. Franciscus van Assisi en de eerst levende kerststal Adveniat, 168 blz., € 9,99 (of € 4,- vanaf 100 exemplaren)
Nikolaas Sintobin Hoe oude wijsheid jouw leven in bloei zet KokBoekencentrum/Lannoo, 2023, 173 blz., € 20,-.
Marinus van den Berg Spreken en luisteren met je hart Ark Media, 2023, 130 blz., € 17,99.
Lammert de Hoop (red.) Reis naar de stilte Adveniat, 112 blz., € 19,95
Paus Franciscus Encycliek van paus Franciscus over broederschap en sociale vriendschap. Adveniat, € 15,-.

Direct Doneren

cross