Steun ons

In veertig dagen op weg naar Pasen

14 februari 2017
1 minuut

Velen verlangen naar integratie van het beschouwelijke en meditatieve in het leven van alle dag. Speciaal voor hen is het boekje 'Eindeloos geduldige liefde' samengesteld: ignatiaanse kloosterspiritualiteit voor het alledaagse leven.

Door Theo van de Kerkhof

Hoewel het traditionele kloosterleven in West-Europa op zijn retour is, bestaat er tegelijkertijd een grote belangstelling voor het monastieke leven. De stilte, de mystieke sfeer, de gezangen, ze hebben voor veel mensen een aantrekkingskracht. Velen verlangen naar integratie van het beschouwelijke en meditatieve in het leven van alle dag.

Speciaal voor deze groep is een boekje samengesteld dat ignatiaanse kloosterspiritualiteit toegankelijk wil maken voor het alledaagse leven: Eindeloos geduldige liefde, 40 dagen dichter bij God, Ignatiaans bidden met de Bijbel. Het boek is bedoeld om speciaal in de vastentijd dagelijks,  in de eigen leefsituatie, te gebruiken als voorbereiding op Pasen.

Voor iedere dag (te beginnen op Aswoensdag en eindigend op Paaszondag) is er een thema, een korte bijbeltkest en enkele gebedssuggesties. Voorbeelden van thema’s: ‘Toekomst geven’, ‘God zien’, ‘Hij máákt mij’. De gebedssuggesties zijn eerder korte overwegingen en vragen dan antwoorden of concrete aanwijzingen. Het boek is geschreven door een Jezuïet (de Vlaamse internetpastor Nikolaas Sintobin), samen met drie niet-Jezuïten die wel allen leven volgens de spiritualiteit van Igantius van Loyola (1491 - 1556), stichter van de orde der Jezuïeten.

Nikolaas Sinbotin ( red), Dries van den Akker e.a., Eindeloos geduldige Liefde, 40 dagen dichter bij God, Meinema, 93 blz., € 12,50.

Theo van de Kerkhof

Lees meer

Theo van de Kerkhof (1958, Roermond) is zelfstandig theoloog en journalist. Sinds 1989 is hij werkzaam in de voorlichting en religiejournalistiek. Hij was voorlichter aan de Theologische Faculteit Tilburg en eindredacteur bij Volzin. Sinds 2013 is hij freelancer. Theo is vader van twee zoons. Religie met een filosofische inslag heeft zijn warme interesse. Hij bekijkt zaken graag ook eens van een andere kant, bijvoorbeeld een boeddhistische, en voelt zich daar christelijk heel wel bij. Theo is eindredacteur van de Bezieling en behartigt de dagelijkse gang van zaken. Motto: “Het is zoals het is. En van daaruit zien we wel weer verder.”

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

December vorig jaar overleed René Grotenhuis, hoofdredacteur van de Bezieling. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld: Woorden op de drempel. De bundel is te bestellen bij uitgeverij Adveniat. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling. (Lees meer)

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

Als ‘Vriend van de Bezieling’ heb je een streepje voor. Je deelt mee in drie extra’s, exclusief voor de vrienden:

  • ontmoet je favoriete Bezielingmedewerker
  • ontvang gratis ons jaarboek
  • neem deel aan het tentoonstellingsbezoek.

Het lidmaatschap kost 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend draag je bij aan een stabiele basis voor de Bezieling en daarmee aan de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross