Steun ons

Vastenactie: doe mee aan 40-Dagen-Challenge

10 februari 2018
1 minuut
Kies je persoonlijk vastenuitdaging.
Kies je persoonlijk vastenuitdaging.

'Even minderen voor een ander' onder dat motto roept hulporganisatie Vastenactie iedereen op om in de vastentijd, die woensdag 14 februari begint, jezelf een beperking op te leggen en het zo uitgespaarde geld te doneren voor een van de projecten van Vastenactie. Ga de 40-Dagen-Challenge aan!

Vasten is nog altijd een bekend fenomeen voor veel mensen. De hulporganisatie Vastenactie nodigt iedereen uit om de 40-Dagen-Challenge aan te gaan. Ontdek zo opnieuw de uitdaging van het vasten. Onder het motto ‘Even minderen voor een ander’ bepaal jezelf welke uitdaging je met jezelf wil aangaan tijdens de vastenperiode. En welk bedrag je daarvoor gaat doneren als bijdrage aan één van de projecten van Vastenactie in Zambia of elders. Drink bijvoorbeeld 40 dagen geen frisdrank en doneer daarvoor 40 x € 1,- aan de Vastenactie. Of minder met het koekje bij de koffie en doneer daarvoor 40 x € 0,50 aan de Vastenactie.

Kies je persoonlijke challenge

Voor meer informatie en het aanmaken van je persoonlijke challenge, kijk op: www.40-dagen.nl. Je kunt kiezen tussen acht vasten-uitdagingen, zoals geen alcohol drinken, geen vlees eten of geen auto rijden. En mocht geen van die acht je bevallen, dan kun je ook je eigen 40-dagen-challenge kiezen.

De Vastenactie is een campagne van Stichting Bisschoppelijke Vastenaktie Nederland, opgericht in 1961 in opdracht van de Nederlandse Bisschoppen. De Stichting ondersteunt mensen in ontwikkelingslanden die zich inspannen voor een rechtvaardiger, humaner en welvarender samenleving. Meer informatie over de 'Vastenactie', zie www.vastenactie.nl

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

December vorig jaar overleed René Grotenhuis, hoofdredacteur van de Bezieling. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld: Woorden op de drempel. De bundel is te bestellen bij uitgeverij Adveniat. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling. (Lees meer)

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

Als ‘Vriend van de Bezieling’ heb je een streepje voor. Je deelt mee in drie extra’s, exclusief voor de vrienden:

  • ontmoet je favoriete Bezielingmedewerker
  • ontvang gratis ons jaarboek
  • neem deel aan het tentoonstellingsbezoek.

Het lidmaatschap kost 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend draag je bij aan een stabiele basis voor de Bezieling en daarmee aan de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross