Steun ons

v.a. 30 sep. - Bibliodrama, opleiding tot begeleider

19 mei 2022
1 minuut

Heb je aan den lijve meegemaakt wat bibliodrama met je doet? Wil jij anderen begeleiden om bijbelverhalen met hart en ziel te beleven? Volg dan de tweejarige Opleiding Begeleider Bibliodrama.

  • Je leert volgens twee methodieken bibliodrama te begeleiden. De pastoraal existentiële methode, ook wel genoemd geloofsontmoeting in beweging en de lijfelijk spelmatige methode, een rijke variatie aan spelvormen die de deelnemers met huid en haar doet dialogiseren met elkaar en bronverhalen uit de bijbel.
  • De opleiding is zowel theoretisch als praktisch gericht. Doel is het bevorderen van bibliodrama als unieke werkvorm in de context van de kerkelijke gemeente, onderwijs en daarbuiten, voor verschillende doelgroepen.
  • Je leert basisvaardigheden voor het ontwerpen en begeleiden van bibliodrama. Tijdens de opleiding oefen je in een eigen oefengroep.
  • Intervisie en supervisie ondersteunen je in je ontwikkeling tot Begeleider Bibliodrama.

Docenten: Bas van den Berg, Cocky Fortuin-van der Spek, Annette Merz en Joep Roding. Plaats: Dominicanen Klooster Huissen

De opleiding start 30 september 2022, voor informatie en opgave zie de website: www.centrumvoorbibliodrama.nl

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

December vorig jaar overleed René Grotenhuis, hoofdredacteur van de Bezieling. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld: Woorden op de drempel. De bundel is te bestellen bij uitgeverij Adveniat. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling. (Lees meer)

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

Als ‘Vriend van de Bezieling’ heb je een streepje voor. Je deelt mee in drie extra’s, exclusief voor de vrienden:

  • ontmoet je favoriete Bezielingmedewerker
  • ontvang gratis ons jaarboek
  • neem deel aan het tentoonstellingsbezoek.

Het lidmaatschap kost 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend draag je bij aan een stabiele basis voor de Bezieling en daarmee aan de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross