Steun ons

The Pope Video - Maandelijks videobericht van paus Franciscus

26 juni 2017
2 minuten

Sinds januari 2016 verschijnt maandelijks The Pope Video, een kort filmpje waarin paus Franciscus steeds een andere "uitdaging voor de mensheid" aan de orde stelt, uitmondend in een gebedsintentie. Onderwerp van deze maand (juni 2017): verzet tegen wapenhandel.

Bij het ontstaan van internet, begin jaren negentig was het Vaticaan een van de eerste organisaties met een uitgebreide en informatieve internetsite: The holy See (inmiddels te raadplegen in negen talen). Tegenwoordig vinden de boodschappen van paus Franciscus ook hun weg via sociale media als Twitter (11 miljoen volgers) en YouTube. Zo verschijnt er sinds januari 2016 maandelijks The Pope Video, een kort filmpje van soms nog geen anderhalve minuut waarin de paus een maatschappelijke kwestie aan de orde stelt en een gebedsintentie uitspreekt. Het onderwerp van deze maand is verzet tegen wapenhandel.

In het professioneel gemaakte filmpje spreekt de paus zich in zijn eigen taal (Spaans) uit over de kwestie:  “Laten we samen bidden voor de wereldleiders – dat zij zich vastberaden inzetten voor een beëindiging van de wapenhandel, die zovele onschuldige slachtoffers maakt.”

Nederlandstalig

The Pope Video is een initiatief van het wereldwijde gebedsnetwerk van de paus (Apostolaat van het Gebed) en is bedoeld “om de verspreiding te bevorderen van de maandelijkse gebedsintenties over de uitdagingen waarmee de mensheid wordt geconfronteerd”, aldus de Nederlandstalige versie van website. Website en video worden in meerdere talen aangeboden en ondertiteld, waaronder het Nederlands.

Verspreiding van de maandelijkse videoboodschap van de paus vindt plaats via Facebook, Twitter Intagram en YouTube. Op de site 'De video van de Paus' kun je je aanmelden voor een maandelijks bericht in je mailbox. Hier zijn ook filmpjes van eerdere maanden te vinden met onderwerpen als: duurzaamheid, solidariteit, steden, kindsoldaten, vluchtelingen, jongeren.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Eerste week Advent 2022

Treurt

Treurt met de hemelen
Treur  alle mensen van goede wil
Treur en blaas op de midwinterhoorn

Treur om wie neerschieten zonder aanzien
Treur om wie kinderen, moeders, hoogbejaarden neerknallen
Treur om wie alle oorlogsrechten verpletteren
Treur om wie flats en scholen en ziekenhuizen niet ontzien
Treur om wie dorpen en steden verwoesten
Treur om alle verlies van menselijkheid

Treur  en blaas met heel je ademkracht omdat je de hoop niet opgeeft
Treur omdat je in vrede blijft geloven
Treur uit liefde voor alle kwetsbare onschuldige mensen
Treur zonder voorkeur
God houdt van iedere  mens die licht en liefde wil zijn

Treurt nu zoveel mensen op de vlucht moeten
Treurt om wie veilige herbergen in brand steken
Treurt zolang er getreurd moet worden
Zalig de treurenden die het goede voor ogen houden
Zalig de treurenden die gericht zijn op de Algoede


Marinus van den Berg
EERSTE ZONDAG VAN ADVENT
27 november 2022

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

De vriendenkring is in het leven geroepen om de basis van de Bezieling te verstevigen. De vrienden dragen in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling en financiële stabiliteit van het platform.

Het lidmaatschap bedraagt 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend maak je de Bezieling mee mogelijk en daarmee de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross