Steun ons

Stiltetour - Fictieve reis de natuur in

27 december 2017
2 minuten

In onze hectische maatschappij verlangen veel mensen naar rust en ruimte om op adem te komen. De geheel vernieuwde Stiltetour is een avondvullend programma  dat bezoekers wil helpen om de rust en vrede van God daadwerkelijk te ervaren. Met muziek, woord en verbeelding worden zij – fictief – uitgenodigd mee naar buiten te gaan, de natuur in.

Met een vernieuwd creatief programma nemen stiltetrainer Mirjam van der Vegt en muzikant en journalist Ronald Koops je gedurende een avond mee op een fictieve reis naar buiten. Mirjam van der Vegt: “Vanaf je stoel beleef je met rustige muziek, stiltewoorden en verbeelding de vallende avond, de nacht en een nieuwe morgenzon, op basis van het verhaal van Jakob uit de Bijbel. Deze avond plaatst je weer op de juiste plek onder de hemel. Zodat je naar huis gaat met nieuwe ruimte en perspectief.”

Op de avonden - vanaf 2 maart -  wandelen de bezoekers een verbeeldende reis door de natuur. Ronald Koops: “We gaan door muziek en natuurgeluiden in op ons gehoor en beelden die opkomen vanuit je hart. De stiltes die deze avond vallen, zijn geen doel op zich, maar leren je luisteren naar God, naar je verlangens of inzichten uit je eigen hart.”

Over de Stiltetour

De Stiltetour bestaat sinds 2011 is een concept van Mirjam van der Vegt & Ronald Koops en nodigt bezoekers via onderwijs, muziek en contemplatie uit om de rust te ervaren die alleen God kan geven.

Mirjam van der Vegt is stiltetrainer. In haar boeken, romans en non-fictie, neemt ze je mee op reis naar nieuwe inzichten. www.mirjamvandervegt.nl

Ronald Koops maakte een aantal instrumentale rustgevende piano-cd’s. www.ronaldkoops.nl

Data en locaties Stiltetour voorjaar 2018

De Stiltetour gaat in het voorjaar van 2018 het land in naar unieke rustgevende locaties die in verbinding staan met de natuur: een boskapel, oude kloosters en kerken.

2 maart 2018: Zeist, de Laan van Beek en Royen 46
Boskapel middenin de bossen

3 maart 2018: Zeist, de Laan van Beek en Royen 46
Boskapel middenin de bossen

16 maart 2018: Amersfoort, Magelhaenstraat 70
GKV gemeente De Schaapskooi

23 maart 2018: Apeldoorn (Ugchelen), Hoenderloseweg 108
In de kloosterkapel Caesarea

24 maart 2018: Diepeveen (boven Deventer), Vulikerweg 6
In de refter van klooster Nieuw Sion

29 maart 2018: Zwolle, Assendorperstraat 29
In de refter van het dominicanenklooster.

Meer informatie en kaarten: www.truetickets.nl/stiltetour en www.stiltetour.nl

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

December vorig jaar overleed René Grotenhuis, hoofdredacteur van de Bezieling. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld: Woorden op de drempel. De bundel is te bestellen bij uitgeverij Adveniat. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling. (Lees meer)

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

Als ‘Vriend van de Bezieling’ heb je een streepje voor. Je deelt mee in drie extra’s, exclusief voor de vrienden:

  • ontmoet je favoriete Bezielingmedewerker
  • ontvang gratis ons jaarboek
  • neem deel aan het tentoonstellingsbezoek.

Het lidmaatschap kost 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend draag je bij aan een stabiele basis voor de Bezieling en daarmee aan de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross