Steun ons

Stilte van het klooster

24 maart 2020
1 minuut

Lekker Stil? Stilte is opeens anders nu we er niet zelf voor kiezen door bijvoorbeeld quarantaine. Hoe gaan mensen die er wel voor kiezen met de stilte om? Beluister het podcastinterview met broeder Jacobus én luister naar de stilte van het klooster.

Broeder Jacobus van de abdij Koningshoeven in Berkel-Enschot vertelt in deze podcast over de magie van stilte, hoe prachtig de ochtendstilte is en hoe mooi de stilte is bij het kaasmaken. De kaas rijpt in stilte.

Koningshoeven heeft met het trappistenbier de slogan ‘proef de stilte’. In deze podcast proef je de stilte in het klooster vlakbij Tilburg. Het uur stilte in de abdij opgenomen is ook erg bijzonder, je hoort aan het eind langzamerhand de monniken op hun sandalen binnenkomen en je hoort de klok luiden voor dat de viering start.

Interview met broeder Jacobus.

Stilte van het trappistenklooster Koningshoeven.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

December vorig jaar overleed René Grotenhuis, hoofdredacteur van de Bezieling. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld: Woorden op de drempel. De bundel is te bestellen bij uitgeverij Adveniat. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling. (Lees meer)

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

Als ‘Vriend van de Bezieling’ heb je een streepje voor. Je deelt mee in drie extra’s, exclusief voor de vrienden:

  • ontmoet je favoriete Bezielingmedewerker
  • ontvang gratis ons jaarboek
  • neem deel aan het tentoonstellingsbezoek.

Het lidmaatschap kost 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend draag je bij aan een stabiele basis voor de Bezieling en daarmee aan de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross