Steun ons

Spiritueel centrum DEZINNEN - Najaarsprogramma 2017

18 september 2017
1 minuut

DEZINNEN in Den Haag is een katholiek netwerk voor inspiratie en dialoog. In het najaarsprogramma 2017 presenteert het centrum een afwisselend aanbod voor gelovigen, twijfelaars, agnosten en atheïsten.

DEZINNEN staat midden in de katholieke traditie, zoekt de dialoog en nuance in het debat, durft uit te dagen, wil verrassen, stelt vragen bij de waan van de dag en wil mensen inspireren, zo stelt de stichting op hun website.

Het najaarsprogramma bevat onder andere lezingen, leergangen, inspiratiebijeenkomsten en vieringen.

Zo komt op 1 oktober de invloedrijke Amerikaanse Theologe Catherine Keller spreken over de diepe verwevenheid van mensen met God, medemens en aarde.

Later die maand (25 okt.) houdt  de bekende Belgische psychiater Dirk de Wachter een lezing: We zijn het rouwen verleerd. Over de plek van rouw en lijden in een cultuur die het positieve prefereert boven al wat ‘negatief’ is.

Er is een leergang ‘Geloven in de (post-)moderne samenleving in Utrecht en Den Bosch (vanaf 29 sept.). Acht vooraanstaande theologen en filosofen uit Nederland en België praten in acht colleges over de actuele stand van zaken in het denken over religie in de huidige samenleving.

En op 27 november kom de bekende Britse theoloog en voormalig geestelijk leider van de Anglicaanse Kerk Rowan Williams naar Nederland voor een lezing:  ‘Faith in the Public Square’.

Op maandagavonden is er een avondgebed: Geloven op maandag: een wekelijks terugkerende viering van ongeveer een half uur. Aansluitend is er gelegenheid tot ontmoeting onder het genot van soep en brood.

Het complete najaarsprogramma en mogelijkheid tot aanmelden staat op: DEZINNEN najaarsprogramma 2017.

Stichting DEZINNEN is gehuisvest in de Christus Triumfatorkerk
Juliana van Stolberglaan 154
Den Haag

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

De vriendenkring is in het leven geroepen om de basis van de Bezieling te verstevigen. De vrienden dragen in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling en financiële stabiliteit van het platform.

Het lidmaatschap bedraagt 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend maak je de Bezieling mee mogelijk en daarmee de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Aanmelding nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op de Bezieling!

Boekenladder

Paus Franciscus Encycliek van paus Franciscus over broederschap en sociale vriendschap. Adveniat, € 15,-.
Elisabeth Bax Domon, 248 blz., € 24,90
Pete Greig KokBoekencentrum, 284 blz., € 19.99.
Herman De Dijn Halewijn, 248 blz., € 22,50.
Tomáš Halík, KokBoekencentrum, 320 blz., € 27,99.
cross