Steun ons

Tijdschrift Speling over seks

8 april 2014
1 minuut

Spiritualiteit heeft te maken met het gewone van het leven, met het alledaagse, met waar mensen over praten, wat hen bezighoudt en wat  hen aangaat. Daarom gaan de vier afleveringen van 2014 van het spirituele tijdschrift Speling ditmaal over de vier s-woorden die het tegenwoordige leven beheersen: seks, sport, sociale media en stress.

Het eerste nummer is zojuist verschenen en gaat dus over seks. Geen terrein in het leven dat voor meer dubbelzinnigheden en tegenstellingen vatbaar is, schrijft de redactie in haar voorwoord. “Seks is verheffend. Seks is vernederend. Seks is hemels. Seks is laag-bij-de-gronds. ….” Het is een oergegeven waarin allerlei krachten zijn samengebald. Over die gelaagdheid, geladenheid en veelkantigheid van seksualiteit gaat het eerste nummer van Speling.

Een van de bijdragen luidt De Buik van Etty Hillesum  en is geschreven door Hillesum-expert Ria van den Brandt die recent ook een essay over Etty Hillesum voor de Bezieling schreef (naar aanleiding van haar honderdste geboortejaar).

Ook Bezieling-redacteur Lisette Thooft is te vinden in de nieuwste Speling-aflevering: Seks als ontwikkelingsopdracht, luidt de titel van haar bijdrage.

speling coverVoor meer informatie over Speling, Tijdschrift voor bezinning zie: www.speling.nl. Via deze website kan men zich abonneren en ook losse nummer bestellen.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Aanmelding nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op de Bezieling!

Boekenladder

Van Kribbe tot Kerststal. Franciscus van Assisi en de eerst levende kerststal Adveniat, 168 blz., € 9,99 (of € 4,- vanaf 100 exemplaren)
Nikolaas Sintobin Hoe oude wijsheid jouw leven in bloei zet KokBoekencentrum/Lannoo, 2023, 173 blz., € 20,-.
Marinus van den Berg Spreken en luisteren met je hart Ark Media, 2023, 130 blz., € 17,99.
Lammert de Hoop (red.) Reis naar de stilte Adveniat, 112 blz., € 19,95
Paus Franciscus Encycliek van paus Franciscus over broederschap en sociale vriendschap. Adveniat, € 15,-.

Direct Doneren

cross