Steun ons

Schillebeeckx-kaartenactie

19 september 2014
1 minuut

schillebeeckxkaartDit jaar is het precies honderd jaar geleden dat de Vlaamse dominicaan en theoloog Edward Schillebeeckx werd geboren. Voor nogal wat personen, organisaties en gemeenschappen was en is dit aanleiding om op een bijzondere wijze aandacht aan hem te besteden. Zo begon in Assen dominee Bert Altena, samen met zijn zonen Tijmen en Fabian, een Schillebeeckx-kaartenactie. Er zijn acht kaarten gemaakt, twee sets van vier. Er is een set grafische kaarten en een set met een passende foto. Op ieder kaart staat een aansprekend citaat van Schillebeeckx. De prijs voor een set van vier kaarten is 5,95 inclusief verzendkosten. De beide sets kosten 9,95 (inclusief porto). Ze zijn te bestellen via de website www.kierkekaart.nl.

Bron: Nieuwwij.nl. Hier is ook een interview met Bert Altena te lezen.

Verwant onderwerp: column van Erik Borgman over Schillebeeckx

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

December vorig jaar overleed René Grotenhuis, hoofdredacteur van de Bezieling. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld: Woorden op de drempel. De bundel is te bestellen bij uitgeverij Adveniat. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling. (Lees meer)

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

Als ‘Vriend van de Bezieling’ heb je een streepje voor. Je deelt mee in drie extra’s, exclusief voor de vrienden:

  • ontmoet je favoriete Bezielingmedewerker
  • ontvang gratis ons jaarboek
  • neem deel aan het tentoonstellingsbezoek.

Het lidmaatschap kost 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend draag je bij aan een stabiele basis voor de Bezieling en daarmee aan de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross