Steun ons

30 sep. - Samenkomst rond Henri Nouwen

15 augustus 2022
1 minuut

Laat je inspireren door Henri Nouwen. Klooster Wittem organiseert twee avonden waarop samen een preek op video wordt bekeken. Aansluitend schriftlezing, lied, gebed en uitwisseling.

Priester Henri Nouwen was een bevlogen pastor die vele boeken schreef over zijn rusteloze zoektocht naar God. Hij vond (enigszins) rust toen hij ging wonen in een Ark-gemeenschap: een woongemeenschap van mensen met en zonder verstandelijke beperking.

Er bestaat een video met enkele van zijn preken. Henri Nouwen preekt in het Engels met ondertitel. Henri Nouwen was een geboren en getogen Nederlander, maar bracht een groot deel van zijn werkzame leven door in Amerika; hij spreekt zijn toehoorders in deze preek aan als geliefde kinderen van God.

Samen luisteren en kijken we naar zo’n preek van Henri Nouwen.

Vooraf en erna zingen we enkele liederen, luisteren we naar een passende Schriftlezing en bidden we. Na afloop is er gelegenheid (voor wie dat wil) om uit te wisselen wat de preek van Henri Nouwen ons gezegd heeft.

Datum en tijd:  vrijdag 30 september 2022 van 19.00 – 20.30 uur.

Plaats: Scala – Klooster Wittem, Wittemer Allee 34, 6286 AB Wittem, tel. 043 450 1741

Opgave is niet nodig. Deelname is gratis, maar er is een collecte.

Meer info: www.kloosterwittem.nl

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

December vorig jaar overleed René Grotenhuis, hoofdredacteur van de Bezieling. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld: Woorden op de drempel. De bundel is te bestellen bij uitgeverij Adveniat. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling. (Lees meer)

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

De vriendenkring is in het leven geroepen om de basis van de Bezieling te verstevigen. De vrienden dragen in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling en financiële stabiliteit van het platform.

Het lidmaatschap bedraagt 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend maak je de Bezieling mee mogelijk en daarmee de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross