Steun ons

Samen met Lisette Thooft flirten met God

27 januari 2014
1 minuut

Twee jaar geleden promoveerde journalist en religiewetenschapper Koert van der Velde op het proefschrift Flirten met God. “Flirten met God doen mensen die niet geloven maar wel soms iets religieus beleven. Omdat ze  niet geloven – niet dat God bestaat en ook niet dat er geen God is – is elke  beleving op dit gebied ambigu: was er iets of was het niets? Het was een flirt.”, aldus de website www.flirtenmetgod.nl. Sindsdien geeft Van der Velde lezingen en workshops. Dat laatste onder andere in een mooi oud huis, gelegen aan een stromende rivier aan de voet van Vézelay (Frankrijk). Vézelay is een middeleeuws pelgrimsoord met een beroemde 900 jaar oude Maria Magdalena kathedraal. Van der Velde deed daar zijn ‘religieuze flirt-experimenten’ voor zijn onderzoek.

Deelname
Workshop van 6 tot 11 april. Kosten: 395,- all inclusive. Organisatie: Koert van der Velde, Jolanda Breur en Rogier Smeele. Schrijfster/journalist Lisette Thooft, tevens redacteur van de Bezieling, is gastbegeleider.

Aanmelden of meer info? Stuur een mail naar info@flirtenmetgod.nl of bel 06-30316243 of 06-43019053.

Meer info over flirten met God: www.flirtenmetgod.nl

 

 

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

December vorig jaar overleed René Grotenhuis, hoofdredacteur van de Bezieling. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld: Woorden op de drempel. De bundel is te bestellen bij uitgeverij Adveniat. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling. (Lees meer)

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

Als ‘Vriend van de Bezieling’ heb je een streepje voor. Je deelt mee in drie extra’s, exclusief voor de vrienden:

  • ontmoet je favoriete Bezielingmedewerker
  • ontvang gratis ons jaarboek
  • neem deel aan het tentoonstellingsbezoek.

Het lidmaatschap kost 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend draag je bij aan een stabiele basis voor de Bezieling en daarmee aan de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross