Steun ons

'Rusteloosheid’ van Ignaas Devisch Beste Spirituele Boek 2017

30 januari 2017
1 minuut

"Rustig in de bewegelijkheid gaan staan". Zo vatte presentatrice Jacobine Geel de filosofie van Ignaas Devisch samen over rust en rusteloosheid. Zijn boek werd gisteren in het KRO-NCRV tv-programma Jacobine op Zondag uitgeroepen tot het beste spirituele boek van 2017. De Bezieling besprak het boek eerder vorig jaar. 

‘De Vlaamse filosoof en hoogleraar Devisch breekt een lans voor passie, creativiteit en verlangens; positieve zaken die het resultaat zijn van die aanhoudende vlucht vooruit. We moeten het rusteloze van onze tijd dus niet alleen maar negatief labelen. Het kan ook de richting naar levenslust wijzen. Het boek Rusteloosheid is echter geen zelfhulpboek "maar een verassend en prachtig geschreven essay over hoe we ons kunnen verhouden tot die drukke veranderende werkelijkheid", aldus het juryrapport.

Ignaas Devisch, Rusteloosheid – pleidooi voor een mateloos leven, De Bezige Bij, Amsterdam, 2016, 272 blz., € 19,90.

 

Bekijk de uitzending van de bekendmaking 

Zie bespreking van Rusteloosheid door Esther Raaijmakers: "Koester je rusteloosheid" 

De Maand van de Spiritualiteit 2017 duurt nog tot  12 februari 2017. Het essay van de Maand van de Spiritualiteit is geschreven door Rosita Steenbeek en is een ontroerend, persoonlijk relaas bij het thema compassie: Heb uw vijanden lief, verkrijgbaar in de boekhandel voor € 3,50.  Meer info, zie:  maandvandespiritualiteit.nl

Theo van de Kerkhof

Lees meer

Theo van de Kerkhof (1958, Roermond) is zelfstandig theoloog en journalist. Sinds 1989 is hij werkzaam in de voorlichting en religiejournalistiek. Hij was voorlichter aan de Theologische Faculteit Tilburg en eindredacteur bij Volzin. Sinds 2013 is hij freelancer. Theo is vader van twee zoons. Religie met een filosofische inslag heeft zijn warme interesse. Hij bekijkt zaken graag ook eens van een andere kant, bijvoorbeeld een boeddhistische, en voelt zich daar christelijk heel wel bij. Theo is eindredacteur van de Bezieling en behartigt de dagelijkse gang van zaken. Motto: “Het is zoals het is. En van daaruit zien we wel weer verder.”

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

December vorig jaar overleed René Grotenhuis, hoofdredacteur van de Bezieling. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld: Woorden op de drempel. De bundel is te bestellen bij uitgeverij Adveniat. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling. (Lees meer)

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

Als ‘Vriend van de Bezieling’ heb je een streepje voor. Je deelt mee in drie extra’s, exclusief voor de vrienden:

  • ontmoet je favoriete Bezielingmedewerker
  • ontvang gratis ons jaarboek
  • neem deel aan het tentoonstellingsbezoek.

Het lidmaatschap kost 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend draag je bij aan een stabiele basis voor de Bezieling en daarmee aan de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross