Steun ons

Ruimtevieringen Amersfoort

10 oktober 2014
2 minuten

In de serie ‘samen lokaal’ presenteert de Bezieling plaatselijke initiatieven. In Amersfoort is er op de derde zondag van de maand een Ruimteviering. Al meer dan dertig jaar vinden deze maandelijkse vieringen  (in de maanden september tot mei) plaats in de middeleeuwse st. Aegtenkapel. Ze zijn eigentijds en uniek in het land, want naast woorden en gezang, bidden en brood breken, zoeken de deelnemers ook naar vormen van beweging met elkaar, die de kracht van de woorden op een eigen manier kunnen onderstrepen.

Door Dineke Havinga

De vormen van de Ruimtevieringen zijn onder leiding van dansprofessionals uitgedacht en uitgeprobeerd. En dat proces gaat nog altijd door. Op de website kun je daar iets van zien. De deelnemers komen uit alle hoeken van de kerken en van daarbuiten; ze hebben een voorliefde voor een vrije zoektocht in geloof en levensvragen. De vieringen worden intensief voorbereid onder leiding van een theoloog, in groepen waaraan iedereen mee kan doen. Naast de voorbereidingsgroepen zijn er ook nog andere mogelijkheden om mee te doen: er is een ad hoc koor, dat voorafgaand aan de viering onder leiding van een cantor oefent. Mensen met muziekinstrumenten zijn altijd welkom. Deelnemers met groene vingers werken de thema's in een bloemstuk uit en creatieve mensen maken schilderijen of een tekening voor de liturgie, die het thema kracht bijzetten. Verder sponsoren we kleinschalige projecten uit de hele wereld. Regelmatig ook komen bezoekers elders uit het land om de kunst af te kijken en er in hun eigen woonplaats, zo mogelijk, wat mee te doen. Wees welkom!

Voor tijd, plaats en contact zie de website van ruimteviering.nl

Stuur een portret in

Wilt u ook uw groep, gemeenschap of initiatief op de Bezieling presenteren? Schrijf een bondig portret van uw initiatief in maximaal 400 woorden en mail dat aan redactie@debezieling.nl. Geef een korte typering van uw gemeenschap, welke activiteiten zijn er, voor wie zijn de activiteiten relevant, waar kunnen nieuwkomers terecht voor nadere informatie, aanmelding, introductie? Illustreer uw portret met foto´s of een kort filmpje.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

December vorig jaar overleed René Grotenhuis, hoofdredacteur van de Bezieling. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld: Woorden op de drempel. De bundel is te bestellen bij uitgeverij Adveniat. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling. (Lees meer)

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

Als ‘Vriend van de Bezieling’ heb je een streepje voor. Je deelt mee in drie extra’s, exclusief voor de vrienden:

  • ontmoet je favoriete Bezielingmedewerker
  • ontvang gratis ons jaarboek
  • neem deel aan het tentoonstellingsbezoek.

Het lidmaatschap kost 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend draag je bij aan een stabiele basis voor de Bezieling en daarmee aan de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross