Steun ons

Ronde Tafelhuis Tilburg - Elkaar ontmoeten en vooruithelpen

2 december 2015
3 minuten

Het Ronde Tafelhuis is een interreligieus ontmoetingscentrum in Tilburg-Noord. In deze wijk hebben zich de afgelopen decennia mensen gevestigd uit alle werelddelen en met allerlei verschillende culturele, maatschappelijke en religieuze achtergronden. Het Ronde Tafelhuis biedt al deze mensen een plek om samen te komen en activiteiten te organiseren.

Religie, zingeving en levensbeschouwing nemen daarbij een belangrijke plaats in. De onderlinge samenwerking wordt gestimuleerd door een gezamenlijk programma-aanbod waarbij alle inwoners van Tilburg-Noord van harte welkom zijn.

Het Ronde Tafelhuis is op 21 november 2008 officieel geopend. Het centrum is gevestigd op het Wagnerplein en heeft als buren een winkelcentrum, sportcentrum en bibliotheek. Het is tot stand gekomen in een samenwerking tussen de Gemeente Tilburg en de Norbertijnse Gemeenschap in Tilburg.

De openingstijden van het Ronde Tafelhuis zijn:

maandag tm donderdag van 09.00 tot 13.00 uur.
Vrijdag is het centrum geopend van 09.00 tot 12.00 uur voor het VerWijsspreekuur.

Actueel

Dinsdag 8 december: Filmavond: Saving Mister Banks

Op deze avond vertonen wij de komische film Saving Mister Banks. Een film met een lach en een traan. Twee sterspelers - Emma Thompson en Tom Hanks - brengen hun personages overtuigd tot leven. Enerzijds schrijver P.L. Travers, anderzijds Hollywoodbaas Walt Disney. De een koestert haar kind Mary Poppins, de ander wil van dat kind een wereldwijde ster maken. Over die strijd gaat Saving Mister Banks. Een feest van herkenning voor iedereen die zich de populaire musicalfilm uit 1964 herinnert. Filmduur: 140 minuten. Aanvang 19.00. Entree €4,00 incl. hapje en drankje. Na de film is er een nagesprek over de film.

Woensdag 9 december: Wear My Shoes

Exclusieve avond met schrijfster Layla Alizadah over de leefwereld van jongeren. Een programma met muziek, filmbeelden, gesprek een hapje en een drankje. En natuurlijk leest de auteur een spraakmakende tekst uit haar boek. Ze signeert boeken en gaat daarover in gesprek met jongeren. “Ik merk dat de problemen onder jongeren vaak niet serieus genomen worden”, zegt Layla Alizadah auteur van het boek Kleermakerszit. Zij ziet dat daardoor het gedrag van jongeren met problemen vaak niet wordt begrepen. “Ik wil graag de andere kant laten zien”. Start avond 19.30 uur. Entree € 5,- klik hier voor meer informatie.

Donderdag 10 december spirituele jongerenavond

Wil je meer betekenis ervaren in je leven? Wil je meer verbondenheid ervaren? Donderdag 10 december zal de eerste bijeenkomst zijn van Spirituele Jongeren Tilburg. Hier komen jongeren (16-35) samen om te praten over spirituele en maatschappelijke zaken, en een weg te vinden in het leven die bij hen past. Het thema deze keer is “Veiligheid: bekeken vanuit een spiritueel perspectief”. Inloop 19.00 uur. Start avond 19.30 - 21.30. Er zal gelegenheid zijn om nog even gezellig na te praten. Entree gratis. Voor meer informatie, zie: www.facebook.com/spirituelejongerentilburg. De tweede spirituele jongerenavond zal plaatsvinden op donderdag 7 januari.

Zondag 13 december: Kom naar de 2e ‘wat-kan-ik-doen-markt’

Een ontmoeting is dé manier om mensen te helpen. Het zorgt voor verbinding en het helpt mensen hun weg hier te vinden. Het Ronde Tafelhuis, Stichting Petrus Donders Tilburg, Stichting Nieuwkomers en Vluchtelingenwerk Brabant Centraal houden een tweede ‘Wat-kan-ik-doen-markt’. Inwoners van Tilburg en de omliggende dorpen kunnen diensten en hulp aanbieden aan vluchtelingen en nieuwkomers, en andersom. Denk bijvoorbeeld aan het leren van de Nederlandse taal, maar ook aan het bijbrengen van elkaars kookcultuur, samen naar de markt gaan, boodschappen doen, elkaar muziekles geven of samen het sportveld te bezoeken. Alle vormen van hulp zijn welkom. De markt is niet bedoeld om kleding, schoenen of andere spullen in te leveren. Locatie: Peerke Donders Park 

Maandag 21 december Viering van Warmte en Licht

Droevige gebeurtenissen dichtbij en ver weg, angstige momenten voor mensen van overal, het houdt ons bezig.  Met de donkere dagen van de winter in het vooruitzicht, en een feest van vrede in aantocht willen we een interculturele viering organiseren die in het teken staat van Warmte & Licht. Een bijeenkomst met verhalen, muziek en gebaren die verwijzen naar licht en warmte waar wij in deze dagen zo naar op zoek zijn. Inloop 19.00 uur- start avond 19.30 uur. Entree gratis. Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met Bibliotheek Wagnerplein en ContourdeTwern Noord. Klik hier voor meer informatie

Themavonden

Bijbelsleerhuis door Joost Jansen

In het Najaar verzorgt Norbertijn Joost Jansen in het Ronde Tafelhuis een Bijbels Leerhuis. Iedere woensdagavond zal Jansen een thema behandelen. Klik hier voor de data en thema’s en inschrijvingen.

Spreekuur VerWijs

VerWijs is een onafhankelijk spreekuur voor bewoners uit Tilburg Noord. Mensen die vragen hebben of problemen op het gebied van geld, opvoeding, subsidiemogelijkheden, belasting, verblijfsvergunningen, werk, schuldproblematiek en nog veel meer. Iedere vrijdagmorgen van 09.00 tot 12.00 uur is VerWijs te vinden in het Ronde Tafelhuis. Mensen met vragen kunnen hier gewoon binnenlopen. Bij grote drukte wordt een vervolgafspraak met u gemaakt. Op dinsdagavond van 19.30 tot 21.00 uur formulierenhulp.

 

www.rondetafelhuis.nl

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

December vorig jaar overleed René Grotenhuis, hoofdredacteur van de Bezieling. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld: Woorden op de drempel. De bundel is te bestellen bij uitgeverij Adveniat. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling. (Lees meer)

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

Als ‘Vriend van de Bezieling’ heb je een streepje voor. Je deelt mee in drie extra’s, exclusief voor de vrienden:

  • ontmoet je favoriete Bezielingmedewerker
  • ontvang gratis ons jaarboek
  • neem deel aan het tentoonstellingsbezoek.

Het lidmaatschap kost 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend draag je bij aan een stabiele basis voor de Bezieling en daarmee aan de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross