Steun ons

Remonstranten werven vrienden met ‘Mijn God'

11 november 2014
2 minuten

Vandaag gaat een ledenwerfcampagne van start van het vrijzinnige christelijke kerkgenootschap, de Remonstranten. Onder andere zijn er posters te zien op de grote stations met slogans als ‘Mijn God trouwt ook homo’s’ en ‘Mijn God doet niet aan dogma’s”.

Voor het eerst gaat een kerk in Nederland vrienden werven via een grote mediacampagne. De Remonstranten starten vandaag met een campagne die bestaat uit grote posters op NS-stations in de grote steden, spotjes op NPO radio 1 en 4 en advertenties in diverse bladen. Ook de website wordt vernieuwd.

Eerste doel van de campagne is verbetering van de naamsbekendheid en groei van het aantal betrokkenen (vrienden of leden). Daarnaast wil het vrijzinnige christelijke kerkgenootschap dat al bijna vierhonderd jaar bestaat een impuls geven aan het gesprek over dat wat echt van waarde is. Dat doet ze via korte statements over God en geloof op posters en in advertenties, zoals "Mijn God laat mij zelf denken" en Mijn God is een super optimist".

Tom Mikkers, algemeen secretaris van het kerkgenootschap: “We laten hartenkreten over God zien en horen. En hopelijk leidt dat ertoe dat mensen hun gedachten over God en hun geloof delen. Zo niet met ons dan in ieder geval met elkaar. De teksten op de posters die met 'mijn God' beginnen zijn voor mij het antwoord op de vraag 'wie is God voor jou?'. 'Geloof begint bij jou' roept bij mij de associatie op van een persoonlijke relatie tussen God en mens waar niemand buiten jou om over mag regeren, zeker geen kerken of theologen die het beter zouden weten.”

Rondom de campagne ontstond enige tijd geleden commotie omdat de NS aanvankelijk de posters weigerde op zijn stations. De posters zouden niet neutraal genoeg zijn. Na berichten in de media kwam de NS terug op het eerder genomen besluit. “Voortschrijdend inzicht, wat is er mooier?”, aldus Mikkers.

 

Meer info, zie website

 

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

December vorig jaar overleed René Grotenhuis, hoofdredacteur van de Bezieling. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld: Woorden op de drempel. De bundel is te bestellen bij uitgeverij Adveniat. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling. (Lees meer)

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

Als ‘Vriend van de Bezieling’ heb je een streepje voor. Je deelt mee in drie extra’s, exclusief voor de vrienden:

  • ontmoet je favoriete Bezielingmedewerker
  • ontvang gratis ons jaarboek
  • neem deel aan het tentoonstellingsbezoek.

Het lidmaatschap kost 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend draag je bij aan een stabiele basis voor de Bezieling en daarmee aan de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross