Steun ons

Radio-interview met theoloog van het jaar Janneke Stegeman

16 juli 2017
1 minuut

Theologe Janneke Stegeman (1980) werd in 2016 verkozen tot de eerste vrouwelijke theoloog van het jaar. Dinsdag, 11 juli, was zij te gast in het interviewprogramma Kunststof op NPO Radio 1. Aanleiding was haar nieuwe boek dat afgelopen vrijdag verscheen: Heb je hem weer. 24 Preken voor sceptici en andere gelovigen. 

In het interview vertelt de protestantse theologe Stegeman hoe zij Bijbelverhalen uitlegt in haar preken. Zij leest de Bijbel bij voorkeur op een manier die voor opschudding zorgt. Zo ziet zij het Bijbelverhaal waarin Maria Magdalena de voeten van Jezus wast als een erotische scene. "In theologie doet alles wat menselijk is mee en geilheid is een van de dingen die daarbij horen", zegt ze. Stegemans focus ligt op bevrijding. En lichamelijkheid is volgens haar een van de zaken in de kerk die bevrijding nodig heeft. "Ik wil niet stoken, maar wel onrust brengen en voorbij het bekende gaan", aldus Stegeman in Radio Kunststof.

Om het interview met Janneke Stegeman te beluisteren: klik op:

http://www.nporadio1.nl/kunststof/onderwerpen/415927-janneke-stegeman

Meer informatie over Janneke Stegeman: www.jannekestegeman.com

Boek: Janneke Stegeman, Heb je hem weer. 24 Preken voor sceptici en andere gelovigen, Van Gennep, 176 blz., € 16,90. 

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

December vorig jaar overleed René Grotenhuis, hoofdredacteur van de Bezieling. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld: Woorden op de drempel. De bundel is te bestellen bij uitgeverij Adveniat. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling. (Lees meer)

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

Als ‘Vriend van de Bezieling’ heb je een streepje voor. Je deelt mee in drie extra’s, exclusief voor de vrienden:

  • ontmoet je favoriete Bezielingmedewerker
  • ontvang gratis ons jaarboek
  • neem deel aan het tentoonstellingsbezoek.

Het lidmaatschap kost 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend draag je bij aan een stabiele basis voor de Bezieling en daarmee aan de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross