Steun ons

Pope For Planet - Hoe Franciscus de wereld redt

27 november 2015
1 minuut

Dat milieubeheer meer is dan een linkse hobby of een kwestie van wel of geen kikkers in de sloot is onderhand wel duidelijk. Het nemen van concrete maatregelen, hoe urgent ook, blijft evenwel een moeizame zaak, juist omdat het vraagstuk zo mondiaal en complex is.  De klimaattop van 30 november tot en met 11 december 2015  in Parijs is daarom van groot belang.

Dat ook paus Franciscus dit thema hoog op de agenda heeft gezet met zijn encycliek Laudato si (18 juni 2015) is eveneens van betekenis. Als leider van de grootste geloofsgemeenschap ter wereld is hij immers een van de belangrijkste morele wereldleiders van dit moment. Bovenstaande video ondersteunt zijn inzet op ludieke wijze.

De top die volgende week in Parijs van start gaat, is de eenentwintigste jaarlijkse klimaatconferentie van de Verenigde Naties: de zogenaamde COP21. COP staat voor de Conference of Parties; hierbij komen alle partijen die onderdeel uitmaken van het UNFCCC, het klimaatverdrag van de Verenigde Naties, bijeen.

Doel van de conferentie is een nieuw klimaatakkoord te bereiken. Dat moet in 2020 ingaan, wanneer het huidige verdrag (het Kyoto-protocol) afloopt.

Bron: Europa-nu.nl

Lees ook andere bijdragen op de Bezieling over de encycliek Laudato si.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

December vorig jaar overleed René Grotenhuis, hoofdredacteur van de Bezieling. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld: Woorden op de drempel. De bundel is te bestellen bij uitgeverij Adveniat. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling. (Lees meer)

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

Als ‘Vriend van de Bezieling’ heb je een streepje voor. Je deelt mee in drie extra’s, exclusief voor de vrienden:

  • ontmoet je favoriete Bezielingmedewerker
  • ontvang gratis ons jaarboek
  • neem deel aan het tentoonstellingsbezoek.

Het lidmaatschap kost 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend draag je bij aan een stabiele basis voor de Bezieling en daarmee aan de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross