Steun ons

Paus naar Nederland

4 februari 2014
2 minuten

Een ‘paustitie’ op facebook is er nog niet, maar een website is al wel in de lucht: www.pausnaarnederland.nl. “We gaan er als Nederlandse gelovigen voor zorgen dat de paus dit jaar naar Nederland komt. Het bezoek is door enkele bisschoppen al helemaal voorbereid, de ArenA is beschikbaar, burgemeester Van der Laan is akkoord en de financiën zijn geregeld. Het enige wat nog moet gebeuren is dat wij als gelovigen van Nederland een dusdanig massaal en dringend verzoek richten aan de paus dat hij niet kan weigeren om te komen. Wij garanderen de paus dat de ArenA overvol zal zitten en zal zinderen van enthousiasme”, schrijven de initiatiefnemers Bezield Verband Utrecht en het Professorenmanifest op de site.

De oproep volgde op het nieuws van afgelopen zaterdag dat kardinaal Wim Eijk een bezoek van paus Franciscus aan Amsterdam zou hebben tegengehouden. De kardinaal zou bang zijn voor een gebrek aan animo bij het Nederlandse publiek. Maar daar hoeft hij volgens woordvoerder Ad de Groot niet bang voor te zijn: Nederlandse katholieken zien de paus juist dolgraag komen. De Groot: “We hebben de website maandagavond op proef online gezet en nu [enkele uren later] al zijn er ruim 100 handtekeningen binnen. We verwachten massale steun."

Volgens het Professorenmanifest en Bezield Verband is het "dringend noodzakelijk" dat de paus naar Nederland komt. "De katholieke kerk vertoont diepe scheuringen. Van de ruim 4 miljoen katholieken gaat nog maar 10 procent naar de kerk. Er is naar onze mening maar één persoon op de hele wereld die daar iets aan kan doen."

De initiatiefnemers hebben volgens De Groot contacten in het Vaticaan, die hen hebben verzekerd dat een bezoekaanvraag uit Nederland rechtstreeks op het bureau van de paus zal belanden.

Bron: IKON Kerknieuw.nl

Reacties

  1. Ik ben zeer teleurgesteld in kardinaal W. Eijk. Dat hij als onze leider , de paus heeft geadviseerd om niet te komen. Er is maar 1 persoon in de R.K. Kerk die er voor kan zorgen dat de scheuren weer gedicht worden. En dat is Paus Franciscus. De mensen-mens!!!

  2. De paus is wat mij betreft ook zeer welkom in Nederland. Wel betwijfel ik de bron die zou weten wat de paus en bisschop Eijk in een gesprek, waarbij zij slechts met zijn tweeën waren, hebben gezegd.

    Bisschop Eijk was zelf bij het gesprek en zegt in de media dat de paus op korte termijn geen tijd heeft om naar NL te komen terwijl de voorpagina van de Trouw beweerde dat bisschop Eijk het bezoek in het gesprek tegengehouden zou hebben onder het mom dat er te weinig animo in NL zou zijn.

    Dan weet ik wel wie ik geloof....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Aanmelding nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op de Bezieling!

Boekenladder

Van Kribbe tot Kerststal. Franciscus van Assisi en de eerst levende kerststal Adveniat, 168 blz., € 9,99 (of € 4,- vanaf 100 exemplaren)
Nikolaas Sintobin Hoe oude wijsheid jouw leven in bloei zet KokBoekencentrum/Lannoo, 2023, 173 blz., € 20,-.
Marinus van den Berg Spreken en luisteren met je hart Ark Media, 2023, 130 blz., € 17,99.
Lammert de Hoop (red.) Reis naar de stilte Adveniat, 112 blz., € 19,95
Paus Franciscus Encycliek van paus Franciscus over broederschap en sociale vriendschap. Adveniat, € 15,-.

Direct Doneren

Betaalmethode
American Express
MasterCard
Visa
Ondersteunde creditcards: American Express, MasterCard, Visa
 
Geen titel(Vereist)
cross