Steun ons

Paus naar Nederland

4 februari 2014
2 minuten

Een ‘paustitie’ op facebook is er nog niet, maar een website is al wel in de lucht: www.pausnaarnederland.nl. “We gaan er als Nederlandse gelovigen voor zorgen dat de paus dit jaar naar Nederland komt. Het bezoek is door enkele bisschoppen al helemaal voorbereid, de ArenA is beschikbaar, burgemeester Van der Laan is akkoord en de financiën zijn geregeld. Het enige wat nog moet gebeuren is dat wij als gelovigen van Nederland een dusdanig massaal en dringend verzoek richten aan de paus dat hij niet kan weigeren om te komen. Wij garanderen de paus dat de ArenA overvol zal zitten en zal zinderen van enthousiasme”, schrijven de initiatiefnemers Bezield Verband Utrecht en het Professorenmanifest op de site.

De oproep volgde op het nieuws van afgelopen zaterdag dat kardinaal Wim Eijk een bezoek van paus Franciscus aan Amsterdam zou hebben tegengehouden. De kardinaal zou bang zijn voor een gebrek aan animo bij het Nederlandse publiek. Maar daar hoeft hij volgens woordvoerder Ad de Groot niet bang voor te zijn: Nederlandse katholieken zien de paus juist dolgraag komen. De Groot: “We hebben de website maandagavond op proef online gezet en nu [enkele uren later] al zijn er ruim 100 handtekeningen binnen. We verwachten massale steun."

Volgens het Professorenmanifest en Bezield Verband is het "dringend noodzakelijk" dat de paus naar Nederland komt. "De katholieke kerk vertoont diepe scheuringen. Van de ruim 4 miljoen katholieken gaat nog maar 10 procent naar de kerk. Er is naar onze mening maar één persoon op de hele wereld die daar iets aan kan doen."

De initiatiefnemers hebben volgens De Groot contacten in het Vaticaan, die hen hebben verzekerd dat een bezoekaanvraag uit Nederland rechtstreeks op het bureau van de paus zal belanden.

Bron: IKON Kerknieuw.nl

Reacties

  1. Ik ben zeer teleurgesteld in kardinaal W. Eijk. Dat hij als onze leider , de paus heeft geadviseerd om niet te komen. Er is maar 1 persoon in de R.K. Kerk die er voor kan zorgen dat de scheuren weer gedicht worden. En dat is Paus Franciscus. De mensen-mens!!!

  2. De paus is wat mij betreft ook zeer welkom in Nederland. Wel betwijfel ik de bron die zou weten wat de paus en bisschop Eijk in een gesprek, waarbij zij slechts met zijn tweeën waren, hebben gezegd.

    Bisschop Eijk was zelf bij het gesprek en zegt in de media dat de paus op korte termijn geen tijd heeft om naar NL te komen terwijl de voorpagina van de Trouw beweerde dat bisschop Eijk het bezoek in het gesprek tegengehouden zou hebben onder het mom dat er te weinig animo in NL zou zijn.

    Dan weet ik wel wie ik geloof....

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

December vorig jaar overleed René Grotenhuis, hoofdredacteur van de Bezieling. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld: Woorden op de drempel. De bundel is te bestellen bij uitgeverij Adveniat. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling. (Lees meer)

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

Als ‘Vriend van de Bezieling’ heb je een streepje voor. Je deelt mee in drie extra’s, exclusief voor de vrienden:

  • ontmoet je favoriete Bezielingmedewerker
  • ontvang gratis ons jaarboek
  • neem deel aan het tentoonstellingsbezoek.

Het lidmaatschap kost 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend draag je bij aan een stabiele basis voor de Bezieling en daarmee aan de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross