Steun ons

Passierap - indrukwekkende remonstrantse paascampagne

2 april 2015
2 minuten

Opnieuw komen de Remonstranten met een indrukwekkende reclamecampagne, onder het motto ‘Maak van Pasen een feest voor iedereen’. In vergelijking met andere klassieke kerken weet het vrijzinnige protestantse kerkgenootschap momenteel als geen ander het traditionele christelijke verhaal te vertalen naar het hedendaagse leven van moderne mensen.

Afgelopen najaar baarden de vrijzinnige christenen al opzien door een grootse reclamecampagne op NS-stations. Nu komen ze met een paascampagne bestaande uit een megagroot billboard langs de A5 bij Amsterdam. Op Goede Vrijdag 3 april verschijnt daar de tekst: 'Mijn God heeft me verlaten'. In de paasnacht verandert die in: 'Mijn God staat achter me'. De twee uitersten van het paasverhaal.

Op de website remontranten.org is veder de allereerste passierap te vinden (zie ook hieronder) gemaakt door rapper UsF. Uitgangspunt zijn twee vragen: ‘Wanneer heeft God je verlaten?' en 'Wanneer stond God achter je?' Op de site van de Remonstranten is ook een paasoverweging te lezen van Tjaard Barnard, rector van het Remonstrants Seminarium.

De reclame-aanpak van het kerkgenootschap roept ook kritiek op: wordt in de ‘mijn god’-benadering God niet voor een modern libertair karretje gespannen?, zo vraagt bijvoorbeeld Bezielingcolumnist René Grotenhuis zich af.

Voor belangstellenden in verdere activiteiten van de Remonstranten: op 18 april vindt er in Utrecht een vrijzinnige ‘beraadsdag’ plaats: ‘Inspiratie 2015’. Het thema is ‘connected’: waaraan verbind jij jouw verhaal? Met medewerking van de cabaretière Sara Kroos, sociologe Christien Brinkgreve en Trouw-mediajournalist Willem Pekelder. Met daarnaast vele workshops. Opgave kan nog via www.inspiratie2015.nl

Zie ook de website van de Remonstranten voor activiteiten van lokale gemeenten.

Met Pasen naar de kerk bij de remonstranten? Zie overzicht van vieringen.

 

Bron: Remonstranten/IKON Kerknieuws

Theo van de Kerkhof

Lees meer

Theo van de Kerkhof (1958, Roermond) is zelfstandig theoloog en journalist. Sinds 1989 is hij werkzaam in de voorlichting en religiejournalistiek. Hij was voorlichter aan de Theologische Faculteit Tilburg en eindredacteur bij Volzin. Sinds 2013 is hij freelancer. Theo is vader van twee zoons. Religie met een filosofische inslag heeft zijn warme interesse. Hij bekijkt zaken graag ook eens van een andere kant, bijvoorbeeld een boeddhistische, en voelt zich daar christelijk heel wel bij. Theo is eindredacteur van de Bezieling en behartigt de dagelijkse gang van zaken. Motto: “Het is zoals het is. En van daaruit zien we wel weer verder.”

Reacties

  1. het is al ná pasen, nu ik deze filmfragmenten zie. Maar wat zijn ze mooi!
    Het gaat om zulke wezenlijke ervaringen.
    Bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

De vriendenkring is in het leven geroepen om de basis van de Bezieling te verstevigen. De vrienden dragen in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling en financiële stabiliteit van het platform.

Het lidmaatschap bedraagt 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend maak je de Bezieling mee mogelijk en daarmee de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Aanmelding nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op de Bezieling!

Boekenladder

Elisabeth Bax Domon, 248 blz., € 24,90
Pete Greig KokBoekencentrum, 284 blz., € 19.99.
Herman De Dijn Halewijn, 248 blz., € 22,50.
Tomáš Halík, KokBoekencentrum, 320 blz., € 27,99.
cross