Steun ons

Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

5 mei 2022
1 minuut

December vorig jaar werden wij, bestuur en medewerkers van de Bezieling, opgeschrikt door het bericht dat onze hoofdredacteur, voorzitter en columnist  René Grotenhuis was overleden. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld.

In juli 2021 krijgt René te horen dat hij slokdarmkanker heeft. Wachtend op de operatie begint hij te schrijven. Gedachtes over aanvaarding van zijn sterfelijkheid, over het bestaan als voortdurende rite de passage, over de steun van dierbaren, over de wezenlijke vraag of er van je gehouden wordt, over de dood als deel van het leven en over de mogelijkheid dat de operatie niet goed afloopt. Zestien overdenkingen werden - gedeeltelijk nog voor zijn overlijden op 8 december 2021 - op de Bezieling  gepubliceerd. Nu zijn ze gebundeld in een uitgave van Adveniat: Woorden op de drempel. Overdenkingen over sterfelijkheid. De bundel is een getuigenis van een leven uit genade op de drempel van de dood. Hij is te bestellen bij uitgeverij Adveniat en verkrijgbaar via de boekhandel. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling.

(Verder lezen: overlijdensbericht René) 

 


René Grotenhuis, Woorden op de drempel. Overdenkingen over sterfelijkheid, Adveniat,  € 14,90.

Te bestellen bij uitgeverij Adveniat.

 

 

 

 

 

René Grotenhuis (1951-2021) was theoloog en onder meer tien jaar lang directeur van ontwikkelingsorganisatie Cordaid. Hij was een denker en schrijver over hedendaagse vraagstukken vanuit christelijke waarden en zette zich in voor tal van maatschappelijke projecten. In korte tijd heeft hij als hoofdredacteur aan de Bezieling een nieuwe impuls gegeven. Die inzet indachtig komt de opbrengst van zijn bundel ten goede aan de Bezieling.

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Aanmelding nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op de Bezieling!

Boekenladder

Van Kribbe tot Kerststal. Franciscus van Assisi en de eerst levende kerststal Adveniat, 168 blz., € 9,99 (of € 4,- vanaf 100 exemplaren)
Nikolaas Sintobin Hoe oude wijsheid jouw leven in bloei zet KokBoekencentrum/Lannoo, 2023, 173 blz., € 20,-.
Marinus van den Berg Spreken en luisteren met je hart Ark Media, 2023, 130 blz., € 17,99.
Lammert de Hoop (red.) Reis naar de stilte Adveniat, 112 blz., € 19,95
Paus Franciscus Encycliek van paus Franciscus over broederschap en sociale vriendschap. Adveniat, € 15,-.

Direct Doneren

cross