Steun ons

Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

5 mei 2022
1 minuut

December vorig jaar werden wij, bestuur en medewerkers van de Bezieling, opgeschrikt door het bericht dat onze hoofdredacteur, voorzitter en columnist  René Grotenhuis was overleden. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld.

In juli 2021 krijgt René te horen dat hij slokdarmkanker heeft. Wachtend op de operatie begint hij te schrijven. Gedachtes over aanvaarding van zijn sterfelijkheid, over het bestaan als voortdurende rite de passage, over de steun van dierbaren, over de wezenlijke vraag of er van je gehouden wordt, over de dood als deel van het leven en over de mogelijkheid dat de operatie niet goed afloopt. Zestien overdenkingen werden - gedeeltelijk nog voor zijn overlijden op 8 december 2021 - op de Bezieling  gepubliceerd. Nu zijn ze gebundeld in een uitgave van Adveniat: Woorden op de drempel. Overdenkingen over sterfelijkheid. De bundel is een getuigenis van een leven uit genade op de drempel van de dood. Hij is te bestellen bij uitgeverij Adveniat en verkrijgbaar via de boekhandel. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling.

(Verder lezen: overlijdensbericht René) 

 


René Grotenhuis, Woorden op de drempel. Overdenkingen over sterfelijkheid, Adveniat,  € 14,90.

Te bestellen bij uitgeverij Adveniat.

 

 

 

 

 

René Grotenhuis (1951-2021) was theoloog en onder meer tien jaar lang directeur van ontwikkelingsorganisatie Cordaid. Hij was een denker en schrijver over hedendaagse vraagstukken vanuit christelijke waarden en zette zich in voor tal van maatschappelijke projecten. In korte tijd heeft hij als hoofdredacteur aan de Bezieling een nieuwe impuls gegeven. Die inzet indachtig komt de opbrengst van zijn bundel ten goede aan de Bezieling.

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

December vorig jaar overleed René Grotenhuis, hoofdredacteur van de Bezieling. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld: Woorden op de drempel. De bundel is te bestellen bij uitgeverij Adveniat. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling. (Lees meer)

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

De vriendenkring is in het leven geroepen om de basis van de Bezieling te verstevigen. De vrienden dragen in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling en financiële stabiliteit van het platform.

Het lidmaatschap bedraagt 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend maak je de Bezieling mee mogelijk en daarmee de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross