Steun ons

Over de Bezieling

Wat is de Bezieling?

De Bezieling was van 4 oktober 2013 tot en met 31 januari 2024 een zelfstandige publiekssite over hedendaags leven en christelijk geloven, onder leiding van theoloog en journalist Theo van de Kerkhof, met medewerking van tien vaste auteurs en een groot aantal incidentele medewerkers. De site was opvolger van rk-kerkplein.org. Sinds 1 februari 2024 is de Bezieling onderdeel van VOLZIN Magazine BV. Als zelfstandige website blijft de Bezieling tot 1 juli 2024 statisch online.

  • Binnen de website van Volzin zal een ruime selectie van de ruim 1500 Bezielingartikelen te vinden zijn, als een aparte collectie, naast bestaande collecties (zie volzin-site). Alle overgenomen artikelen krijgen een ‘Bezieling-tag’, en blijven als zodanig vindbaar en gratis toegankelijk. Elke auteur van de Bezieling krijgt zijn/haar eigen pagina met een kort paspoortje.
  • Naast de Bezieling-collectie op de website zal Volzin in de jaargang 2024 van het magazine in ieder nummer plaats inruimen voor ‘het beste uit tien jaar Bezieling’.
  • Verder is het de bedoeling dat de Bezieling-collectie een eigen signatuur behoudt én aanvulling krijgt, door medewerking van auteurs van de Bezieling en door het aanstellen, op termijn, van een eigen ‘Bezieling-redacteur’.

Grondslag

Achter de Bezieling staat de overtuiging dat de christelijke traditie een spannende vindplaats is voor wie op zoek gaat naar de essentie van het bestaan. Bezieling vertrekt vanuit hedendaagse vragen, gaat te rade bij de christelijke traditie om vervolgens weer terug te keren bij het leven van alledag. Met inspiratie, ideeën en handelingsperspectieven.

Binnen de Bezielingcollectie treft de lezer een breed aanbod aan van artikelen over religie, zin, spiritualiteit en cultuur anno nu: columns, boekenbijdragen, interviews, Bijbelse beschouwingen, pastorale blogs, kijktips, etc. De Bezieling haakt in op vragen uit de onderstroom van onze cultuur en is bedoeld voor mensen die zoeken naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie hen te bieden heeft. De Bezieling is er voor alle leeftijdsgroepen en kenmerkt zich door een open geesteshouding.

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Aanmelding nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op de Bezieling!

Meest gelezen

Boekenladder

Van Kribbe tot Kerststal. Franciscus van Assisi en de eerst levende kerststal Adveniat, 168 blz., € 9,99 (of € 4,- vanaf 100 exemplaren)
Nikolaas Sintobin Hoe oude wijsheid jouw leven in bloei zet KokBoekencentrum/Lannoo, 2023, 173 blz., € 20,-.
Marinus van den Berg Spreken en luisteren met je hart Ark Media, 2023, 130 blz., € 17,99.
Lammert de Hoop (red.) Reis naar de stilte Adveniat, 112 blz., € 19,95
Paus Franciscus Encycliek van paus Franciscus over broederschap en sociale vriendschap. Adveniat, € 15,-.

Direct Doneren

cross