Steun ons

Over de Bezieling

Wat is de Bezieling?

De Bezieling is een publiekssite over hedendaags leven en christelijk geloven. De site is de opvolger van rk-kerkplein.org. De Bezieling vertrekt vanuit hedendaagse vragen, gaat te rade bij de christelijke traditie om vervolgens weer terug te keren bij het leven van alledag. Met inspiratie, ideeën en handelingsperspectieven.

Waarom?

Achter de Bezieling staat de overtuiging dat de christelijke traditie een spannende vindplaats is voor wie op zoek gaat naar de essentie van het bestaan.

Wat kun je verwachten?

Maandelijks brengen we enkele grote artikelen. Een gevarieerd samengesteld columnistenkwartet verzorgt wekelijks een column met een persoonlijke kijk op religie, zin en spiritualiteit anno nu. In een cultuur- en boekenrubriek gaan we in op literatuur, film, muziek en spirituele of theologische boeken. In de rubriek 'Bijbels' levert theologe Marga Haas bijbelse beschouwingen. Onder de noemer 'Marinus blogt' biedt schrijver en geestelijk begeleider Marinus van den Berg een pastorale kijk op het alledaagse leven. De inhoud wordt regelmatig ondersteunt door videofragmenten. Zie 'Kijk- en luistertips' en zie verder bij 'medewerkers'.

Hoe pakken we het aan?

De inhoud staat voorop. De site is modern, overzichtelijk en eenvoudig. We nemen de tijd om wat langer bij onderwerpen stil te staan en om op zaken terug te komen. De Bezieling is geen nieuwssite. We haken in op vragen uit de onderstroom van onze cultuur.

Voor wie?

De Bezieling is voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft. De Bezieling is er voor alle leeftijdsgroepen. We zoeken naar continuïteit tussen de generaties en kijken met een frisse blik en open geest over allerlei muurtjes heen.

Door wie?

Het bezielingsproject staat voor de dagelijkse gang van zaken onder leiding van theoloog en journalist Theo van de Kerkhof. Hij coördineert de site en verzorgt de eindredactie. De Bezieling werkt met een onafhankelijke redactie. Vanaf 1 maart 2021 tot aan zijn overlijden op 8 december 2021 was René Grotenhuis hoofdredacteur (zie overlijdenbericht). Voor de functie van hoofdredacteur bestaat nu een vacature. Verder bestaat de redactie uit theologe en pastoraal werkster Paulien van Bohemen en rebalancer/publicist Lisette Thooft. Uitgever van de Bezieling is de stichting Kerk Hardop.

Een groeiende kring vaste medewerkers levert regelmatig bijdragen: Marinus van den Berg, geestelijk begeleider en auteur van spirituele boeken, onder meer over rouwverwerking; Erik Borgman, hoogleraar theologie aan de Universiteit van Tilburg; Eric Corsius, theoloog en beleidsmedewerker bij de congregatie der Redemptoristen; Marga Haas, theologe, schrijfster, spreekster; Annemarie Scheerboom biologe en coach; journalist Cees Veltman; sociaal werkster (en voorzitter van het bestuur a.i.) Marleen Wijdeveld. Webontwerp en technische ondersteuning is in handen van David van Diepen, eigenaar van Webheld.

Samenwerkingspartner

Sinds 2021 werkt de Bezieling samen met uitgeverij Adveniat.

Meld je aan

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de Nieuwsbrief en ontvang eens per maand een overzicht van alle nieuwe bijdragen. Of volg de Bezieling op Twitter of Facebook

Doneren?

De Bezieling is voor haar voortbestaan afhankelijk van giften. Zie donaties. Wilt u bijdragen aan de bekendheid van de Bezieling, zie: promotietekst en logo's.

Vrienden van de Bezieling

In het najaar van 2021 werd de Vriendenkring van de Bezieling in het leven geroepen, met als primair doel de financiële basis en continuïteit te waarborgen. De contributie bedraagt 60 euro per jaar. Wie zich voor langere tijd (minimaal 5 jaar) committeert door middel van een schenkingsakte kan het volledige bedrag aftrekken van de inkomstenbelasting (zonder drempel). Aanmelden en meer informatie zie: HIER.

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

De vriendenkring is in het leven geroepen om de basis van de Bezieling te verstevigen. De vrienden dragen in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling en financiële stabiliteit van het platform.

Het lidmaatschap bedraagt 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend maak je de Bezieling mee mogelijk en daarmee de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Aanmelding nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op de Bezieling!

Agenda & tips

Boekenladder

Paus Franciscus Encycliek van paus Franciscus over broederschap en sociale vriendschap. Adveniat, € 15,-.
Elisabeth Bax Domon, 248 blz., € 24,90
Pete Greig KokBoekencentrum, 284 blz., € 19.99.
Herman De Dijn Halewijn, 248 blz., € 22,50.
Tomáš Halík, KokBoekencentrum, 320 blz., € 27,99.
cross