Steun ons

Van oud naar nieuw

4 oktober 2013
1 minuut

DeBezieling.nl komt niet uit de lucht vallen. Aan de site gaan zeven jaar rk-kerkplein vooraf. In die tijd is die site uitgegroeid tot een verzamelplaats van interessante artikelen over kerk, theologie en samenleving. Dat resultaat is vooral de verdienste van Isaac Wüst, hoofdredacteur van rk-kerkplein. Met niet aflatende zorg en inzet heeft hij rk-kerkplein uitgebouwd tot een site van hoog inhoudelijk niveau. Ook speelde Isaac, samen met de redactieleden Rinus Bal en Gerad Zuidberg, een bijzonder stimulerende en bemoedigende rol bij het tot stand komen van de vernieuwde site. Veel lof en dank daarvoor. De inhoud van rk-kerkplein blijft als archief toegankelijk (zie archief).

Verbreding
De vernieuwing ten opzichte van rk-kerkplein behelst allereerst een nieuwe vormgeving en een nieuwe naam. In die naam komt de behoefte naar verbreding tot uitdrukking. DeBezieling.nl is er voor alle leeftijdsgroepen. We zoeken naar continuïteit tussen de generaties en sluiten aan bij de wijze waarop geloof zich heden ten dage manifesteert: als een zoektocht naar bestaansverheldering, levensoriëntatie en nieuwe vormen van gemeenschap.

Eigen producties
Rk-kerkplein draaide volledig op vrijwilligers. De site was een verzamelplaats voor artikelen die reeds elders verschenen. De Bezieling gaat vooral eigen producties brengen. Een vaste, betaalde redacteur zal voor de organisatorische en inhoudelijke continuïteit zorgdragen.

 

Theo van de Kerkhof

Lees meer

Theo van de Kerkhof (1958, Roermond) is zelfstandig theoloog en journalist. Sinds 1989 is hij werkzaam in de voorlichting en religiejournalistiek. Hij was voorlichter aan de Theologische Faculteit Tilburg en eindredacteur bij Volzin. Sinds 2013 is hij freelancer. Theo is vader van twee zoons. Religie met een filosofische inslag heeft zijn warme interesse. Hij bekijkt zaken graag ook eens van een andere kant, bijvoorbeeld een boeddhistische, en voelt zich daar christelijk heel wel bij. Theo is eindredacteur van de Bezieling en behartigt de dagelijkse gang van zaken. Motto: “Het is zoals het is. En van daaruit zien we wel weer verder.”

Reacties

 1. Als (onregelmatige) contribuant/lezer van R.-K-kerkplein was ik het contact de laatste tijd geruisloos kwijtgeraakt.
  Door toevallig contact met Rinus Bal kwam ik achter de wisseling van de wacht. De trein gaat op een wat ander spoor rijden, en de organisatie is ook veranderd, als ik het goed begrijp. Gelukkig kan ik weer "aanpikken". Gisteren heb ik de start beleefd. De site oogt fris en overzichtelijk, en de artikelen die ik gelezen heb, doen me iets; vooral dat van/met Erik Borgman.
  Ik ben de tachtig gepasseerd en al jaren "op zoek". Gelukkig heb ik De Boskapel (met o.a. Rinus Bal) gevonden, en nu ook weer een oude bekende met een nieuw elan: De Bezieling.
  Succes en vriendelijke groet,
  Theo Thier,
  Alverna/Wijchen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

December vorig jaar overleed René Grotenhuis, hoofdredacteur van de Bezieling. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld: Woorden op de drempel. De bundel is te bestellen bij uitgeverij Adveniat. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling. (Lees meer)

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

Als ‘Vriend van de Bezieling’ heb je een streepje voor. Je deelt mee in drie extra’s, exclusief voor de vrienden:

 • ontmoet je favoriete Bezielingmedewerker
 • ontvang gratis ons jaarboek
 • neem deel aan het tentoonstellingsbezoek.

Het lidmaatschap kost 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend draag je bij aan een stabiele basis voor de Bezieling en daarmee aan de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross