Steun ons

Oprichter Beweging van Barmhartigheid overleden

28 december 2020
1 minuut

Wim Verschuren, een van de oprichters van de Beweging van Barmhartigheid, is op Tweede Kerstdag op 87-jarige leeftijd overleden. Meer dan 25 jaar was hij een belangrijke inspiratiebron voor de beweging, die inmiddels enkele duizenden leden telt.

Wim Verschuren was frater. Hij was van de Fraters van Tilburg zoals de congregatie kortweg vaak wordt genoemd. Maar de naam is voluit 'Congregatie van Onze Lieve Vrouw, Moeder van Barmhartigheid'. Dat voor velen misschien wat stoffige woord 'barmhartigheid' werd voor de fraters een inspirerende opdracht toen zij in de jaren negentig aan de slag gingen met een revitalisering van hun spiritualiteit. Ze traden er actief mee naar buiten met advertenties, boeken, films en zelfs een tv-serie. En de fraters werden gehoord. Of zoals Wim Verschuren graag zei: ontdaan van het stof blijkt barmhartigheid een niet te missen appèl te zijn. Het leidde uiteindelijk tot de oprichting van de beweging die nu al meer dan 25 jaar actief is: de Beweging van Barmhartigheid. En al die tijd was Wim Verschuren voor de beweging een leidsman en inspirator. "Hij leefde de barmhartigheid voor", aldus Johan Willemse, voorzitter van de Beweging van Barmhartigheid. Wim Verschuren is aan corona overleden. De uitvaart (zaterdag) zal vanwege de corona-maatregelen alleen door een kleine groep genodigden kunnen worden bijgewoond.

(Bron: Beweging van Barmhartigheid)

----------------------------------------

 

IN MEMORIAM

 

WIM  VERSCHUREN

 

Een boegbeeld

zo genoemd

Een mens van

Barmhartigheid

bescheidenheid

vriendelijkheid

Is moeten gaan

Een harde waarheid

Het staat in de krant

Zijn koers zal blijven

nieuws dat waar wordt.

 

Marinus van den Berg

28- 12- 2020

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

December vorig jaar overleed René Grotenhuis, hoofdredacteur van de Bezieling. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld: Woorden op de drempel. De bundel is te bestellen bij uitgeverij Adveniat. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling. (Lees meer)

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

De vriendenkring is in het leven geroepen om de basis van de Bezieling te verstevigen. De vrienden dragen in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling en financiële stabiliteit van het platform.

Het lidmaatschap bedraagt 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend maak je de Bezieling mee mogelijk en daarmee de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross