Steun ons

Oecumenische liedbundel voor alternatieve (en gewone) vieringen

30 september 2015
2 minuten

'Zangen van zoeken en zien' is een nieuwe oecumenische liedbundel met liturgische liederen. De bundel bevat ruim 750 liederen met een open, verbindend en vernieuwend karakter. De liederen zijn geschikt voor samenzang, cantor, zanggroep of koor. De liedbundel is vooral bedoeld voor (oecumenische) basisgroepen, ekklesia’s, parochies, kloosters en gemeenten die zich daarmee verwant voelen.

image001Op steeds meer plaatsen vieren mensen liturgie op een andere wijze dan de officiële kaders die de kerken aangeven. Niet alleen in ekklesia of basisgroepen, maar ook in reguliere gemeentes en parochies. De deelnemers zoeken vaak een meer op mens en maatschappij betrokken geloofsbeleving en liturgie. Voor zulke vieringen is de laatste decennia een groot aantal liederen en gezangen tot stand gebracht. Nu zijn ze gebundeld en toegankelijk gemaakt. De bundel bevat ruim 750 liederen met een open, verbindend en vernieuwend karakter en ze zijn geschikt voor samenzang, cantor, zanggroep of koor.

Presentatie

De feestelijke presentatie van 'Zangen van zoeken en zien' vindt plaats op 10 oktober 2015: Martinikerk Groningen, 15:00 uur – 17:00 uur. Er wordt natuurlijk volop gezongen uit dit nieuwe liedboek. Een tiental koren werkt mee en Huub Oosterhuis krijgt het eerste exemplaar overhandigd. Kijk voor meer informatie op: www.projectoecumenischeliedbundel.nl

Lieddag

Op 24 oktober 2015 is er een Lieddag in het Dominicanen klooster Huissen, 10:30 uur – 16:30 uur. De Lieddag staat geheel in het teken van deze nieuwe, oecumenische liedbundel. Chris van Bruggen, begeleid door Peter Rippen, zal op deze dag liederen uit deze bundel met de deelnemers studeren en zingen en de toelichtingen verzorgen. Wilna Wierenga, begeleid door Felicity Goodwin, studeert met de aanwezigen liederen in van het Nieuw Liedfonds die in deze bundel zijn opgenomen. Kijk voor meer informatie op:www.kloosterhuissen.nl 

‘Zangen van zoeken en zien’ is natuurlijk verkrijgbaar op deze dagen, maar kan ook besteld worden bij onder meer Bol.com.

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

December vorig jaar overleed René Grotenhuis, hoofdredacteur van de Bezieling. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld: Woorden op de drempel. De bundel is te bestellen bij uitgeverij Adveniat. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling. (Lees meer)

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

Als ‘Vriend van de Bezieling’ heb je een streepje voor. Je deelt mee in drie extra’s, exclusief voor de vrienden:

  • ontmoet je favoriete Bezielingmedewerker
  • ontvang gratis ons jaarboek
  • neem deel aan het tentoonstellingsbezoek.

Het lidmaatschap kost 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend draag je bij aan een stabiele basis voor de Bezieling en daarmee aan de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross