Steun ons

Nieuwe redacteuren bij de Bezieling

22 maart 2016
2 minuten
Paulien van Bohemen (l) en Esther Raaijmakers, nieuwe leden van de kernredactie.
Paulien van Bohemen (l) en Esther Raaijmakers, nieuwe leden van de kernredactie.

Sinds 1 maart is de redactie van de Bezieling uitgebreid met twee nieuwe leden: Paulien van Bohemen en Esther Raaijmakers. Zij vormen, samen met hoofdredacteur Theo van de Kerkhof, de kernredactie van de Bezieling die verantwoordelijk is voor de dagelijkse gang van zaken.

Verder zijn Lisette Thooft en Gerard Zuidberg lid van de redactie. Naast de redactie wordt de Bezieling gedragen door een vaste kring van medewerkers en kan de site een beroep doen op een netwerk van deskundigen.

Paulien van Bohemen (1982, Tilburg) is pastoraal werkster in de Parochie Peerke Donders in Tilburg en daarnaast een halve dag per week werkzaam als geestelijk verzorger voor dementerenden in een zorginstelling. Ze studeerde theologie aan de Theologische Faculteit Tilburg en maakte na het behalen van haar propedeuse de overstap naar HBO verpleegkunde. Ze was vier jaar werkzaam als verpleegkundige in de psychiatrie. Later hervatte ze de studie theologie aan Fontys Hogescholen te Tilburg. Ze studeerde in 2015 cum laude af met de masterscriptie: Wat bezielt ons? Over het delen van elkaars spiritualiteit binnen het pastoraal team in het parochiepastoraat. Haar motto “Durf te blijven cirkelen om het grote Geheim van ons leven en stel de antwoorden uit.”

Esther Raaijmakers (1985, Utrecht) is journalist, hbo-theoloog en bijna afgestudeerd als religiewetenschapper. Momenteel volgt ze de master Media, Religie en Cultuur aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ze vindt het fascinerend om te zien hoe religie terugkomt in de populaire cultuur. In de toekomst zou zij graag als geestelijk verzorger willen werken. Ze heeft een evangelische achtergrond, maar voelt zich aangetrokken tot de katholieke spiritualiteit. In haar dagelijkse leven zoekt ze verbinding met mensen en wil ze proberen andere zienswijzen te begrijpen, hoe ver die ook van haar afstaan. “Leven en laten leven”, luidt haar motto.

Bestuur en redactie van de Bezieling zijn zeer verheugd over de komst van de twee nieuwe redactieleden. Het draagt bij aan de verdere continuïteit en ontwikkeling van de Bezieling.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

December vorig jaar overleed René Grotenhuis, hoofdredacteur van de Bezieling. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld: Woorden op de drempel. De bundel is te bestellen bij uitgeverij Adveniat. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling. (Lees meer)

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

Als ‘Vriend van de Bezieling’ heb je een streepje voor. Je deelt mee in drie extra’s, exclusief voor de vrienden:

  • ontmoet je favoriete Bezielingmedewerker
  • ontvang gratis ons jaarboek
  • neem deel aan het tentoonstellingsbezoek.

Het lidmaatschap kost 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend draag je bij aan een stabiele basis voor de Bezieling en daarmee aan de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross