Steun ons

Nieuwe fase voor de Bezieling

2 maart 2021
2 minuten
René Grotenhuis, nieuwe hoofdredacteur van de Bezieling en Theo van de Kerkhof, eindredacteur.
René Grotenhuis, nieuwe hoofdredacteur van de Bezieling en Theo van de Kerkhof, eindredacteur.

Na zeven jaar is de Bezieling toe aan een nieuwe fase in haar ontwikkeling. Het bestuur van de Bezieling heeft daartoe drie stappen gezet: de functies van hoofd- en eindredacteur worden uit elkaar gehaald; we zoeken samenwerking met partners; en om de betrokkenheid van de lezers te vergroten richten we een kring van 'Vrienden van de Bezieling' op.

Beste lezer

De Bezieling bestaat nu ruim zeven jaar. Met trots kunnen we zeggen dat het platform op een goed inhoudelijk niveau functioneert. Om de dag verschijnen er nieuwe bijdragen, veelal eigen producties, gemaakt door een trouwe groep deskundige en betrokken medewerkers.

Tegelijk moeten we constateren dat we al enige tijd op een gelijkblijvend niveau functioneren. Na jaren van groei van het aantal bezoekers stagneerde die groei in 2020. Daarnaast blijft de financiële basis van de Bezieling een punt van zorg. De afgelopen twee jaar hebben we met een klein verlies moeten afsluiten. Kortom: de Bezieling is toe aan een nieuwe fase in haar ontwikkeling.

Nieuwe hoofdredacteur

Vanuit die gedachte leefde bij hoofd- en eindredacteur Theo van de Kerkhof al enige tijd het idee dat het goed zou zijn als iemand anders zijn functie van hoofdredacteur op zich zou nemen. Een dergelijke verandering zou hem ontlasten en aan de Bezieling nieuwe kwaliteiten toevoegen die nodig zijn om het project een nieuwe impuls te geven. In deze opzet zou Theo zich met name blijven toeleggen op de eindredactie. Het bestuur heeft zich inmiddels bij dit voorstel aangesloten en René Grotenhuis bereid gevonden de rol van hoofdredacteur ad interim op zich te nemen,  naast zijn rol als voorzitter van het bestuur. Aan het eind van het jaar evalueren we deze constructie.

Samenwerking met anderen

Verder onderzoekt het bestuur momenteel de mogelijkheden voor samenwerking met andere partijen (bladen, uitgevers) op het terrein van christelijke religie en spiritualiteit. Dat kan de Bezieling een stevigere basis geven doordat we via partners toegang krijgen tot een nieuw publiek. Concreet is er oriënterend overleg geweest met enkele uitgeverijen.

Vrienden van de Bezieling

Een derde stap op weg naar vernieuwing is het opzetten van een vriendenclub. We hopen zo de betrokkenheid van lezers te versterken en hen te bewegen door middel van een vaste jaarlijkse bijdrage een steviger fundament onder de Bezieling te leggen. Om toetreden tot deze kring van vrienden aantrekkelijk te maken gaan we een aanbod ontwikkelen. We denken op dit moment aan drie dingen:

  • Een jaarlijkse ontmoeting met een of meer medewerkers (schrijvers) van de Bezieling in een offline bijeenkomst.
  • Een Bezieling jaarboek waarin we bijdragen van onze medewerkers/schrijvers bundelen
  • Een jaarlijks bezoek onder deskundige begeleiding aan een tentoonstelling die qua thema verwant is aan het werk van de Bezieling.

Wij hopen dat onze plannen bij u als lezer in goede aarde vallen en uw betrokkenheid zullen vergroten bij ons mooie magazine dat gericht is en blijft op het bieden van inspiratie en bemoediging vanuit een open christelijke spiritualiteit voor het leven van alle dag.

 

Het bestuur van de Bezieling

-----------------------------------------------

 

René Grotenhuis is theoloog en was onder meer werkzaam als algemeen directeur bij Cordaid.

Theo van de Kerkhof is theoloog en journalist en sinds 1989 werkzaam in de voorlichting en religiejournalistiek.

 

Reacties

  1. Ik kom nu voor het eerst ip jullie website via een link op fb Ik ben een potentiële lezer. Wat ik zie spreekt me aan, masr ik kan het niet plaatsen. Wat ik mis is bij home een uitleg over de website. Ik heb in het menu gezocht. Er is ook geen kopje: wie zijn wij, ik geloof zelfs niet een kopje Contact. Of wel?.Ik kom nu pas, toevallig, bij dit bericht er achter dat het om een mahazine gaat, dat er stukken te vinden zijn van verschillende deelnemers, maar niet hoe het werkt. Kortom, ik mis een entree, een ontvangst, een rondleiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Aanmelding nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op de Bezieling!

Boekenladder

Van Kribbe tot Kerststal. Franciscus van Assisi en de eerst levende kerststal Adveniat, 168 blz., € 9,99 (of € 4,- vanaf 100 exemplaren)
Nikolaas Sintobin Hoe oude wijsheid jouw leven in bloei zet KokBoekencentrum/Lannoo, 2023, 173 blz., € 20,-.
Marinus van den Berg Spreken en luisteren met je hart Ark Media, 2023, 130 blz., € 17,99.
Lammert de Hoop (red.) Reis naar de stilte Adveniat, 112 blz., € 19,95
Paus Franciscus Encycliek van paus Franciscus over broederschap en sociale vriendschap. Adveniat, € 15,-.

Direct Doneren

cross