Steun ons

Na de dood

4 december 2013
1 minuut

cover tgl over de grensHet Tijdschrift voor Geestelijk Leven (TGL) is een tweemaandelijks tijdschrift voor joods-christelijke spiritualiteit in Vlaanderen en Nederland. Het novembernummer gaat over geloven in eeuwig leven en over de dood, titel: ‘Over de grens’.

“Het omgaan met de dood en het perspectief op wat daarna komt is zowel wat inhoud als wat vorm betreft, aanzienlijk veranderd in de laatste halve eeuw”, aldus de inleiding. Daar heeft onder andere een nauwkeuriger studie van de Bijbelse teksten een rol in gespeeld. In de Joodse geschriften is het perspectief op een leven na de dood van relatief recente datum. “En de teksten in het Nieuwe Testament blijken bij aandachtige lezing genuanceerder dan gewoonlijk wordt aangenomen. Ook bij Edward Schillebeeckx gaat het bij het geloof in het eeuwig leven of de opstanding van het lichaam nooit om een hoofdstuk apart. Er blijft altijd een zekere band bestaan met het leven hier en nu.” Een greep uit de inhoud: Hiernamaals vandaag (Ignace D’hert); Hiernamaals in het Oude Testament (Erik Eynikel); Leven na de dood in het Tweede Testament (Emmanuel Nathan); Verrijzenis van het lichaam en het eeuwig leven aan de hand van Edward Schillebeeckx (Frans Maas).

Voor meer informatie zie: website TGL. Losse nummers, € 7,95, zijn via de website te bestellen of via e-mail: ahmmetz1941@kpnmail.nl.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

De vriendenkring is in het leven geroepen om de basis van de Bezieling te verstevigen. De vrienden dragen in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling en financiële stabiliteit van het platform.

Het lidmaatschap bedraagt 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend maak je de Bezieling mee mogelijk en daarmee de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Aanmelding nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op de Bezieling!

Boekenladder

Paus Franciscus Encycliek van paus Franciscus over broederschap en sociale vriendschap. Adveniat, € 15,-.
Elisabeth Bax Domon, 248 blz., € 24,90
Pete Greig KokBoekencentrum, 284 blz., € 19.99.
Herman De Dijn Halewijn, 248 blz., € 22,50.
Tomáš Halík, KokBoekencentrum, 320 blz., € 27,99.
cross