Steun ons

Na de dood

4 december 2013
1 minuut

cover tgl over de grensHet Tijdschrift voor Geestelijk Leven (TGL) is een tweemaandelijks tijdschrift voor joods-christelijke spiritualiteit in Vlaanderen en Nederland. Het novembernummer gaat over geloven in eeuwig leven en over de dood, titel: ‘Over de grens’.

“Het omgaan met de dood en het perspectief op wat daarna komt is zowel wat inhoud als wat vorm betreft, aanzienlijk veranderd in de laatste halve eeuw”, aldus de inleiding. Daar heeft onder andere een nauwkeuriger studie van de Bijbelse teksten een rol in gespeeld. In de Joodse geschriften is het perspectief op een leven na de dood van relatief recente datum. “En de teksten in het Nieuwe Testament blijken bij aandachtige lezing genuanceerder dan gewoonlijk wordt aangenomen. Ook bij Edward Schillebeeckx gaat het bij het geloof in het eeuwig leven of de opstanding van het lichaam nooit om een hoofdstuk apart. Er blijft altijd een zekere band bestaan met het leven hier en nu.” Een greep uit de inhoud: Hiernamaals vandaag (Ignace D’hert); Hiernamaals in het Oude Testament (Erik Eynikel); Leven na de dood in het Tweede Testament (Emmanuel Nathan); Verrijzenis van het lichaam en het eeuwig leven aan de hand van Edward Schillebeeckx (Frans Maas).

Voor meer informatie zie: website TGL. Losse nummers, € 7,95, zijn via de website te bestellen of via e-mail: ahmmetz1941@kpnmail.nl.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

December vorig jaar overleed René Grotenhuis, hoofdredacteur van de Bezieling. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld: Woorden op de drempel. De bundel is te bestellen bij uitgeverij Adveniat. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling. (Lees meer)

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

Als ‘Vriend van de Bezieling’ heb je een streepje voor. Je deelt mee in drie extra’s, exclusief voor de vrienden:

  • ontmoet je favoriete Bezielingmedewerker
  • ontvang gratis ons jaarboek
  • neem deel aan het tentoonstellingsbezoek.

Het lidmaatschap kost 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend draag je bij aan een stabiele basis voor de Bezieling en daarmee aan de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross