Steun ons

Meebidden met broeders franciscanen

4 mei 2018
1 minuut

Onder de noemer ‘Samen Lokaal’ brengt de Bezieling lokale levensbeschouwelijke initiatieven ‘waar je zo maar naartoe kunt’. Religie passé? Ieder voor zich? Het is maar net waar je kijkt. Wie in de regio Amsterdam een plek zoekt om dagelijks of af en toe mee te bidden in een monastieke sfeer kan terecht bij Stadsklooster La Verna.

Het stadklooster La Verna, een communiteit van de broeders franciscanen in Amsterdam, houdt op doordeweekse dagen tweemaal per dag een gebedsbijeenkomst. Iedereen die wil, kan zich bij de broeders aansluiten om geregeld of af en toe mee te bidden. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Elke gebedsperiode duurt ongeveer 25 minuten. Als er een eucharistieviering is, duurt het iets langer. Deelnemers wordt verzocht om uiterlijk 5 minuten vóór het begin bij de voordeur aan te bellen. Het ochtendgebed is op maandag t/m vrijdag om 7.30 uur. Op dinsdagochtend is er een eucharistieviering. Het avondgebed is op maandag t/m zaterdag om 17.45 uur. Op donderdagavond is er een eucharistieviering.

Open dag

Stadsklooster La Verna, gevestigd in Amsterdam Nieuw-West, herbergt een kloostergemeenschap van franciscanen én een stichting met activiteiten op het gebied van traditionele en eigentijdse spiritualiteit. Belangstellenden kunnen de sfeer proeven en kennismaken met de activiteiten van het stadsklooster tijdens de Open Dag op zaterdag 15 september 2018, van 14.00- 17.00 uur.

Adres en nadere informatie
Stadsklooster La Verna
Derkinderenstraat 82
1062 BJ Amsterdam
tel. 020-3467530
e-mail: info@laverna.nl
internet: www.laverna.nl

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Aanmelding nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op de Bezieling!

Boekenladder

Van Kribbe tot Kerststal. Franciscus van Assisi en de eerst levende kerststal Adveniat, 168 blz., € 9,99 (of € 4,- vanaf 100 exemplaren)
Nikolaas Sintobin Hoe oude wijsheid jouw leven in bloei zet KokBoekencentrum/Lannoo, 2023, 173 blz., € 20,-.
Marinus van den Berg Spreken en luisteren met je hart Ark Media, 2023, 130 blz., € 17,99.
Lammert de Hoop (red.) Reis naar de stilte Adveniat, 112 blz., € 19,95
Paus Franciscus Encycliek van paus Franciscus over broederschap en sociale vriendschap. Adveniat, € 15,-.

Direct Doneren

cross