Steun ons

Marc de Hond: "Ik heb veel te danken aan mijn handicap" - Maand van de spiritualiteit over 'het gelukkige lichaam'

19 januari 2015
1 minuut

De maand januari is de maand van de spiritualiteit met dit jaar als thema: ‘Het gelukkige lichaam’. Op www.spirit.nl zijn daarover diverse filmpjes te zien. Zo is er het bijzondere verhaal van Marc de Hond, die ruim twaalf jaar geleden een dwarslaesie opliep. “Ik ben er van overtuigd dat iedereen beschikt over extra veerkracht”, zegt De Hond en hij kijkt vooral naar de positieve bijkomstigheden. Opmerkelijk genoeg zegt hij veel aan zijn handicap te danken te hebben, zelfs: “Ik ben gelukkig niet ondanks maar dankzij mijn dwarslaesie.” Over zijn verhaal maakte hij een theaterprogramma: ‘Scherven brengen geluk’.

Ook is er een videofragment van Bezielingredacteur en -columnist Lisette Thooft. Lisette doet veel aan ‘lichaamswerk’. Ze begint haar dag met een reeks oefeningen om zo vanuit haar hoofd in haar lijf te zakken. Voelen doet pijn, zegt ze, en pijn wil niemand voelen, maar toch is ze een veel gelukkiger mens nu ze alles toelaat en haar lijf met haar hoofd verbindt: “In mijn lichaam is het echte leven.” En dat is iets anders dan "als een robotje of hoofd op pootjes over de wereld te schuifelen.”

Daarnaast komt Tweede Kamerlid Carola Schouten (ChristenUnie) in beeld. Zij voelt een sterke connectie tussen lichaam en geest. “Lichaam en geest zijn één (…) Het is belangrijk om je lichaam te onderhouden, maar vergeet ook niet om je geest te onderhouden. Door rust te nemen, door stil te zijn. In mijn geval door te bidden tot God. Dat zijn de momenten waarop je je gezondheid op pijl kunt houden. Je lichamelijke en je geestelijke gezondheid."

 

 

 

 

Bron: www.spirit24.nl

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

De vriendenkring is in het leven geroepen om de basis van de Bezieling te verstevigen. De vrienden dragen in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling en financiële stabiliteit van het platform.

Het lidmaatschap bedraagt 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend maak je de Bezieling mee mogelijk en daarmee de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Aanmelding nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op de Bezieling!

Boekenladder

Paus Franciscus Encycliek van paus Franciscus over broederschap en sociale vriendschap. Adveniat, € 15,-.
Elisabeth Bax Domon, 248 blz., € 24,90
Pete Greig KokBoekencentrum, 284 blz., € 19.99.
Herman De Dijn Halewijn, 248 blz., € 22,50.
Tomáš Halík, KokBoekencentrum, 320 blz., € 27,99.
cross