Steun ons

Marc de Hond: "Ik heb veel te danken aan mijn handicap" - Maand van de spiritualiteit over 'het gelukkige lichaam'

19 januari 2015
1 minuut

De maand januari is de maand van de spiritualiteit met dit jaar als thema: ‘Het gelukkige lichaam’. Op www.spirit.nl zijn daarover diverse filmpjes te zien. Zo is er het bijzondere verhaal van Marc de Hond, die ruim twaalf jaar geleden een dwarslaesie opliep. “Ik ben er van overtuigd dat iedereen beschikt over extra veerkracht”, zegt De Hond en hij kijkt vooral naar de positieve bijkomstigheden. Opmerkelijk genoeg zegt hij veel aan zijn handicap te danken te hebben, zelfs: “Ik ben gelukkig niet ondanks maar dankzij mijn dwarslaesie.” Over zijn verhaal maakte hij een theaterprogramma: ‘Scherven brengen geluk’.

Ook is er een videofragment van Bezielingredacteur en -columnist Lisette Thooft. Lisette doet veel aan ‘lichaamswerk’. Ze begint haar dag met een reeks oefeningen om zo vanuit haar hoofd in haar lijf te zakken. Voelen doet pijn, zegt ze, en pijn wil niemand voelen, maar toch is ze een veel gelukkiger mens nu ze alles toelaat en haar lijf met haar hoofd verbindt: “In mijn lichaam is het echte leven.” En dat is iets anders dan "als een robotje of hoofd op pootjes over de wereld te schuifelen.”

Daarnaast komt Tweede Kamerlid Carola Schouten (ChristenUnie) in beeld. Zij voelt een sterke connectie tussen lichaam en geest. “Lichaam en geest zijn één (…) Het is belangrijk om je lichaam te onderhouden, maar vergeet ook niet om je geest te onderhouden. Door rust te nemen, door stil te zijn. In mijn geval door te bidden tot God. Dat zijn de momenten waarop je je gezondheid op pijl kunt houden. Je lichamelijke en je geestelijke gezondheid."

 

 

 

 

Bron: www.spirit24.nl

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Aanmelding nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op de Bezieling!

Boekenladder

Van Kribbe tot Kerststal. Franciscus van Assisi en de eerst levende kerststal Adveniat, 168 blz., € 9,99 (of € 4,- vanaf 100 exemplaren)
Nikolaas Sintobin Hoe oude wijsheid jouw leven in bloei zet KokBoekencentrum/Lannoo, 2023, 173 blz., € 20,-.
Marinus van den Berg Spreken en luisteren met je hart Ark Media, 2023, 130 blz., € 17,99.
Lammert de Hoop (red.) Reis naar de stilte Adveniat, 112 blz., € 19,95
Paus Franciscus Encycliek van paus Franciscus over broederschap en sociale vriendschap. Adveniat, € 15,-.

Direct Doneren

Betaalmethode
American Express
MasterCard
Visa
Ondersteunde creditcards: American Express, MasterCard, Visa
 
Geen titel(Vereist)
cross