Steun ons

Luisteren naar stilte

30 oktober 2019
1 minuut

Anne Stael is sinds 2009 eigenaar van adviesbureau 'Zien wat onzichtbaar is'. Zij verbindt zingeving en zakelijkheid op een realistische manier. Een van haar nieuwste initiatieven is de podcastserie lekkerstil.nl

Beluister bijvoorbeeld de podcast met broeder Thomas Quartier, monnik in de benedictijnse abdij Slangenburg in Doetinchem. Hij beschrijft zijn abdij als een stiltelaboratorium en vertelt over hoe juist stilte de wereld kan veranderen en hoe ontzettend moeilijk het soms is om in de stilte te leven.

Thomas Quartier is bekend schrijver van onder andere 'Heilige woede' en 'Liefdesgeboden'. Hij ziet zichzelf in de eerste plaats als monnik. Daarnaast is hij bij wijze van ambacht theoloog en wetenschapper en hij beschouwt het als zijn missie om mensen te betrekken in de stilte.

Quartier: "De abdij Slangenburg is een stilte-experiment. Op heel veel vlakken wordt er geoefend en ja dat gaat ook wel eens mis.
Stilte als levensvorm te kiezen is het meest radicale wat je kan doen. Het is onwennig dat je als monnik daar een dagtaak aan kan hebben. Het is een taak waar je jezelf telkens weer in tegen komt.".

Beluister de podcast:

Broeder Thomas Quartier. Willibrordsabdij, Slangenburg, Doetinchem

Naast de gesprekken kun je ook een uur lang naar de stilte luisteren van de verschillende locaties

Beluister de stilte van de abdij Slangenburg:

Uur stilte. Benedictijnen. Willibrordsabdij Doetinchem. Slangenburg

---------------

Meer informatie en meer podcasts: https://www.zienwatonzichtbaaris.nl/lekker-stil

 

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

December vorig jaar overleed René Grotenhuis, hoofdredacteur van de Bezieling. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld: Woorden op de drempel. De bundel is te bestellen bij uitgeverij Adveniat. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling. (Lees meer)

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

Als ‘Vriend van de Bezieling’ heb je een streepje voor. Je deelt mee in drie extra’s, exclusief voor de vrienden:

  • ontmoet je favoriete Bezielingmedewerker
  • ontvang gratis ons jaarboek
  • neem deel aan het tentoonstellingsbezoek.

Het lidmaatschap kost 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend draag je bij aan een stabiele basis voor de Bezieling en daarmee aan de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross