Steun ons

Promotietekst en logo's

[Onderstaande tekst en logo's zijn vrij over te nemen ter promotie van de Bezieling]

Christelijke spiritualiteit voor het leven van alledag

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine over hedendaags leven en christelijke spiritualiteit. De site is gemaakt voor mensen die zoeken naar inspiratie en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Het moderne leven is soms ingewikkeld en chaotisch. Geen wonder dat velen zoeken naar richting en houvast in het leven. Zelfhulpboeken, mindstylebladen en spirituele leraren springen op die behoefte in. Opvallend is dat het christelijk geluid soms lijkt weg te vallen in deze overdaad aan spiritueel aanbod. Het e-magazine www.debezieling.nl wil hier een tegenwicht bieden. De Bezieling biedt inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven vanuit een open christelijk perspectief. De Bezieling leeft van de overtuiging dat de veelzijdige christelijke cultuur een originele bron van zowel persoonlijke als maatschappelijke ‘levenshulp’ kan zijn.

Om de dag brengt de Bezieling nieuwe artikelen, merendeels eigen producties, geleverd door een groep van betrokken en hoog gekwalificeerde medewerkers. De site biedt interviews, columns, beschouwing, een cultuur-, bijbel-, en boekenrubriek, kijk- en luistertips. De Bezieling is geen nieuwssite, maar haakt in op vragen uit de onderstroom van onze cultuur.

Nieuwsgierig? Neem eens een kijkje op www.debezieling.nl. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de Nieuwsbrief. De Bezieling is ook te volgen op Twitter en Facebook. Als ‘vriend van de Bezieling’ kun je bijdragen aan de continuïteit van het platform. De Bezieling is onafhankelijk, vrij van reclame en gratis toegankelijk voor iedereen. Het medium wordt inmiddels voor meer dan de helft gefinancierd uit vrijwillige donaties van lezers.

 

[Logo ten behoeve van drukwerk]

logo de bezieling druwerk(jpg)

 

 

 

[Logo ten behoeve van websites]logo de bezieling web

 

Eerste week Advent 2022

Treurt

Treurt met de hemelen
Treur  alle mensen van goede wil
Treur en blaas op de midwinterhoorn

Treur om wie neerschieten zonder aanzien
Treur om wie kinderen, moeders, hoogbejaarden neerknallen
Treur om wie alle oorlogsrechten verpletteren
Treur om wie flats en scholen en ziekenhuizen niet ontzien
Treur om wie dorpen en steden verwoesten
Treur om alle verlies van menselijkheid

Treur  en blaas met heel je ademkracht omdat je de hoop niet opgeeft
Treur omdat je in vrede blijft geloven
Treur uit liefde voor alle kwetsbare onschuldige mensen
Treur zonder voorkeur
God houdt van iedere  mens die licht en liefde wil zijn

Treurt nu zoveel mensen op de vlucht moeten
Treurt om wie veilige herbergen in brand steken
Treurt zolang er getreurd moet worden
Zalig de treurenden die het goede voor ogen houden
Zalig de treurenden die gericht zijn op de Algoede


Marinus van den Berg
EERSTE ZONDAG VAN ADVENT
27 november 2022

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

De vriendenkring is in het leven geroepen om de basis van de Bezieling te verstevigen. De vrienden dragen in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling en financiële stabiliteit van het platform.

Het lidmaatschap bedraagt 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend maak je de Bezieling mee mogelijk en daarmee de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

Agenda & tips

cross