Steun ons

Boek Lisette Thooft genomineerd voor Beste Spirituele Boek 2019

22 januari 2019
1 minuut

Het boek 'In 9 stappen naar innerlijke bloei' van Bezieling-columnist Lisette Thooft staat op de shortlist van Beste Spirituele Boeken 2019. De verkiezing vindt plaats in het kader van de Maand van de Spiritualiteit. Lezers kunnen stemmen!

De jury oordeelde: “In het aanstekelijk geschreven boek In negen stappen naar innerlijke bloei gaat het erom dat mensen zich bewust worden van de 'grootsheid waarmee we allemaal op aarde gekomen zijn'. Lisette Thooft is de weg naar innerlijke bloei zelf ingegaan en doet hier op prettig lichtvoetige toon verslag van.”

In haar boek beschrijft Lisette negen spirituele rechten die we allemaal hebben, alleen al omdat we mens zijn, zoals het recht om te aarden, het recht om te vertrouwen, het recht om krachtig en vitaal aanwezig te zijn… en nog zes, die zich energetisch in je lichaam bevinden, in de chakra’s. Telkens als je contact maakt met zo’n recht gaat dat gebied een beetje meer open, maak je het wat meer eigen. Meer over het boek: lees wat de Bezieling eerder schreef. Of bekijk de video.

HIER kun je stemmen op het boek van Lisette

Reacties

  1. 'Keer terug naar de Schrift 'sine glossa'' (zonder verzachtende/relativerende aantekeningen in de kantlijn) dat raadt paus Franciscus ons herhaaldelijk.

    Het is ook al jaren een opkomende trend in de maatschappijen wereldwijd: weg uit de verdeeldheid door schaalvergroting/globalisering via de handelsmarkten en de steeds onoverzichtelijker keuzevrijheid.
    Terug naar de basis, onze wortels in gezin, familie en cultuur. Terug naar onze Bronnen: de Liefde gesteund door Schrift en Joodse/christelijke of islamitische Traditie, en onze onverdeelde aandacht dáárvoor in ere herstellen!

    Wat zou het dus fijn zijn als we nu eens allemaal een paar jaar zouden zwijgen en die hele spiritualiteitsupermarkt plus 'sociale' media lieten voor wat ze zijn - zielloze, liefde-, eenheid-, tijd- en aandachtrovende handel -, om dan samen en/of individueel aandachtig en dankbaar onze tijd te besteden aan het regelmatig (stil en in groepen) lezen en overwegen van wat Jezus/G'd ons heeft willen aanbevelen. Luisteren, dát moeten wij allen weer goed/beter leren!

    Niet het vele is immers goed, maar het Ene, enkelvoudige Goede - Jezus de Christus: het vleesgeworden Woord Gods - is alles vervullend. Wie Hem zoekt, wordt nimmer bedrogen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Aanmelding nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op de Bezieling!

Boekenladder

Van Kribbe tot Kerststal. Franciscus van Assisi en de eerst levende kerststal Adveniat, 168 blz., € 9,99 (of € 4,- vanaf 100 exemplaren)
Nikolaas Sintobin Hoe oude wijsheid jouw leven in bloei zet KokBoekencentrum/Lannoo, 2023, 173 blz., € 20,-.
Marinus van den Berg Spreken en luisteren met je hart Ark Media, 2023, 130 blz., € 17,99.
Lammert de Hoop (red.) Reis naar de stilte Adveniat, 112 blz., € 19,95
Paus Franciscus Encycliek van paus Franciscus over broederschap en sociale vriendschap. Adveniat, € 15,-.

Direct Doneren

Betaalmethode
American Express
MasterCard
Visa
Ondersteunde creditcards: American Express, MasterCard, Visa
 
Geen titel(Vereist)
cross