Steun ons

Zinsverband Breda: bijbelse inspiratie voor hedendaagse zinzoekers

19 september 2016
1 minuut

Onder het motto religie leeft, brengt de Bezieling in de rubriek ‘Samen Lokaal’ informatie over lokale levensbeschouwelijke initiatieven. Religie, spiritualiteit en levensbeschouwing zijn niet passé. En ‘ieder voor zich’? Het is maar net waar je kijkt. Deze keer: Zinsverband Breda. De stichting zoekt antwoorden op zingevingsvragen vanuit de bijbelse traditie.

Op de voorkant van de najaarsfolder 2016 van Zinsverband staat:

“Traditie is niet het aanbidden van as, maar het doorgeven van vuur.” (Gustav Mahler)

Lees de Bijbel niet met een starre blik, maar benader de tekst vanuit zijn dynamische ontstaansgeschiedenis. Dat kan aan de Bijbelverhalen opnieuw betekenis geven. Met die visie in het achterhoofd probeert Zinsverband antwoorden te vinden op zingevingsvragen, levensvragen en actuele gebeurtenissen.

De stichting is een initiatief van Ekklesia Breda en bureau Mamre en biedt de komende maanden een keur aan lezingen en activiteiten. De programmering van Zinsverband is onder te verdelen in vier pijlers: liturgie en pastoraat, leerhuis en verdieping, bezinning en schoonheid, bewustwording en engagement.

Een greep uit het aanbod: Huub Oosterhuis komt zijn nieuwste boek Wolf en Lam presenteren, in het kader van de Internationale Dag van de Mensenrechten  verzorgt  de directeur van Stichting Vluchteling een mensenrechtenlezing, er is een leerhuis over de wording van het christendom en een muzikaal programma over Hildegard van Bingen en een schrijfactie voor Amnesty.

Het complete programmaoverzicht, de mogelijkheid tot  opgave en de locaties van de diverse activiteiten vindt u op:

www.zinsverband.nl

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

December vorig jaar overleed René Grotenhuis, hoofdredacteur van de Bezieling. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld: Woorden op de drempel. De bundel is te bestellen bij uitgeverij Adveniat. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling. (Lees meer)

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

Als ‘Vriend van de Bezieling’ heb je een streepje voor. Je deelt mee in drie extra’s, exclusief voor de vrienden:

  • ontmoet je favoriete Bezielingmedewerker
  • ontvang gratis ons jaarboek
  • neem deel aan het tentoonstellingsbezoek.

Het lidmaatschap kost 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend draag je bij aan een stabiele basis voor de Bezieling en daarmee aan de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross