Steun ons

Karmelitaans Centrum voor Spiritualiteit Haarlem - Programma 2017/2018

19 augustus 2017
1 minuut

In de rubriek ‘Samen Lokaal’ brengt de Bezieling informatie over lokale levensbeschouwelijke initiatieven. Deze keer: Karmelitaans Centrum voor spiritualiteit en levensverdieping in Haarlem. In het programmaoverzicht 2017/2018 presenteert het centrum een reeks gespreksavonden over "thema's die ons diepgaand raken in het leven".

“Mensen zoeken mensen om mee te praten over God weet wat: leven, leegte, verlangen en hoop...”

Deze woorden staan op de voorkant van het programmaboekje voor 2017-2018 van het Karmelitaans Centrum voor Spiritualiteit en levensverdieping (KCS) te Haarlem. Over deze en andere thema’s biedt het KCS een aantal programma’s aan. In een kleine groep gaan deelnemers een reeks gesprekken aan uitgaande van een boek, een film, muziek, gedichten, of anderszins. Regelmatig zal worden gerefereerd aan het werk van oude of hedendaagse mystici.

Nieuw in het aanbod is de 'leesclub KCS' die start met de klassieker Narziss en Goldmund van Hermann Hesse en het gelauwerde debuut van Jesus Carrasco De vlucht.

Het jaarprogramma start op vrijdag 8 september met een inleiding van hoogleraar spiritualiteit Frans Maas. Hij zal gedachten van de oude mysticus Eckhart in verband brengen met hedendaagse opvattingen over levenskunst.

Het complete jaarprogramma 2017-2018 staat op de website:  www.kcs-haarlem.nl/programma

U kunt ook een programmaboekje opvragen bij het secretariaat:

telefoon: 0235248682

of per email: info@kcs-haarlem.nl

KCS
Parkstraat 1
2011KJ in Haarlem, vlakbij het station

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

December vorig jaar overleed René Grotenhuis, hoofdredacteur van de Bezieling. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld: Woorden op de drempel. De bundel is te bestellen bij uitgeverij Adveniat. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling. (Lees meer)

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

Als ‘Vriend van de Bezieling’ heb je een streepje voor. Je deelt mee in drie extra’s, exclusief voor de vrienden:

  • ontmoet je favoriete Bezielingmedewerker
  • ontvang gratis ons jaarboek
  • neem deel aan het tentoonstellingsbezoek.

Het lidmaatschap kost 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend draag je bij aan een stabiele basis voor de Bezieling en daarmee aan de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross