Steun ons

Karmelitaans Centrum voor Spiritualiteit Haarlem - Programma 2017/2018

19 augustus 2017
1 minuut

In de rubriek ‘Samen Lokaal’ brengt de Bezieling informatie over lokale levensbeschouwelijke initiatieven. Deze keer: Karmelitaans Centrum voor spiritualiteit en levensverdieping in Haarlem. In het programmaoverzicht 2017/2018 presenteert het centrum een reeks gespreksavonden over "thema's die ons diepgaand raken in het leven".

“Mensen zoeken mensen om mee te praten over God weet wat: leven, leegte, verlangen en hoop...”

Deze woorden staan op de voorkant van het programmaboekje voor 2017-2018 van het Karmelitaans Centrum voor Spiritualiteit en levensverdieping (KCS) te Haarlem. Over deze en andere thema’s biedt het KCS een aantal programma’s aan. In een kleine groep gaan deelnemers een reeks gesprekken aan uitgaande van een boek, een film, muziek, gedichten, of anderszins. Regelmatig zal worden gerefereerd aan het werk van oude of hedendaagse mystici.

Nieuw in het aanbod is de 'leesclub KCS' die start met de klassieker Narziss en Goldmund van Hermann Hesse en het gelauwerde debuut van Jesus Carrasco De vlucht.

Het jaarprogramma start op vrijdag 8 september met een inleiding van hoogleraar spiritualiteit Frans Maas. Hij zal gedachten van de oude mysticus Eckhart in verband brengen met hedendaagse opvattingen over levenskunst.

Het complete jaarprogramma 2017-2018 staat op de website:  www.kcs-haarlem.nl/programma

U kunt ook een programmaboekje opvragen bij het secretariaat:

telefoon: 0235248682

of per email: info@kcs-haarlem.nl

KCS
Parkstraat 1
2011KJ in Haarlem, vlakbij het station

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

De vriendenkring is in het leven geroepen om de basis van de Bezieling te verstevigen. De vrienden dragen in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling en financiële stabiliteit van het platform.

Het lidmaatschap bedraagt 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend maak je de Bezieling mee mogelijk en daarmee de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Aanmelding nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op de Bezieling!

Boekenladder

Paus Franciscus Encycliek van paus Franciscus over broederschap en sociale vriendschap. Adveniat, € 15,-.
Elisabeth Bax Domon, 248 blz., € 24,90
Pete Greig KokBoekencentrum, 284 blz., € 19.99.
Herman De Dijn Halewijn, 248 blz., € 22,50.
Tomáš Halík, KokBoekencentrum, 320 blz., € 27,99.
cross