Steun ons

Jezuszanger

10 november 2017
2 minuten
<p align=right>Foto Matt Botsford</p>

Foto Matt Botsford

Nadat ze een uitvaartdienst leidde in de kerk, reed Paulien van Bohemen naar de begraafplaats. Tijdens die rit had zij een bijzondere bijrijder. 

Door Paulien van Bohemen

In de auto steekt hij meteen van wal: “Sorry, dat ik daarstraks te laat binnenkwam in de kerk. Ik was een beetje verdwaald, geloof ik. Volgens mij heb ik alleen het openingslied en uw welkomstwoord gemist. Fijn, dat ik met u mee mag rijden naar de begraafplaats. Anders was ik daar ook weer te laat. Harry was een fijne vent hoor. Kon je goed mee praten. Ik zal hem missen. En Annie moet alleen verder. Ze zag er ineens oud uit. Het arme mens.” Hij zwijgt even, kijkt naar buiten naar de voorbijglijdende woningen. “Stom, dat ik de kerk niet kon vinden. Ik was vroeger ook katholiek en toen kwam ik er wel eens. Maar nu zit ik bij de baptisten. Hiervoor heb ik een tijdje bij de gereformeerden gezeten, maar die waren me toch te streng.” Hij neem zijn goudomrande bril van zijn neus, poetst de glazen met de mouw van zijn jas en zet zijn bril weer op. “Trouwens, dat koor net bij Harry’s uitvaart zong prachtig dat Ave Maria. Ik hou heel erg van Maria. De heilige maagd dus. Anders denkt u misschien dat ik een vriendin heb die zo heet. Maar goed, ik hou dus van de heilige maagd Maria, maar ik mag haar niet aanbidden van mijn geloof.” Hij schraapt zijn keel. “Ik weet niet of ik dat wel tegen u kan zeggen, maar ik ben twee keer gescheiden. Was niet mijn keus hoor. U zult wel denken dat ik nu heel alleen ben, maar dat is niet waar. Jezus is er altijd. Mijn grote redder en allerbeste vriend. Wist u trouwens dat ik Jezuszanger ben? Ik zing elk weekend in het centrum van de stad. Ik sta altijd aan het begin van de winkelstraat. Ik zing van alles, maar vooral Opwekkingsliederen. Er komen steeds nieuwe bij. Ze zijn al bij nummer achthonderd-zoveel. Ik kan het amper bijhouden allemaal.” Hij glimlacht. “Zijn we er? Oh, hier is dus de begraafplaats. Die had ik zelf nooit gevonden. Fijn, dat u me straks weer bij de kerk afzet. Kan ik Harry nog wel een laatste groet brengen of moet u snel weg nadat u een gebed hebt opgezegd? Oh, dat is fijn. Mag ik als dank straks op de terugweg een zelfgeschreven Jezuslied zingen? Kunt u gelijk zeggen of het wat is voor in de stad komende zaterdag.”

Paulien van Bohemen

Lees meer

Paulien van Bohemen (1982, Tilburg) is werkzaam als geestelijk verzorger in een woon-zorgcentrum voor ouderen. Daarnaast is ze geestelijk verzorger in een hospice en werkt ze als zzp'er in de eerstelijns geestelijke verzorging (geestelijke verzorging bij mensen thuis). Ze studeerde theologie aan de Theologische Faculteit Tilburg en maakte na het behalen van haar propedeuse de overstap naar HBO-verpleegkunde. Ze was vier jaar werkzaam als verpleegkundige in de psychiatrie. Later hervatte ze de studie theologie, maar nu aan de Fontys Hogeschool te Tilburg. Daar studeerde ze in 2015 cum laude af. Haar motto: “Dat God er is, is een vreemd, maar onvervreemdbaar weten (vrij naar een liedregel uit het lied Om het Geheim van A. Bosch).”

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

December vorig jaar overleed René Grotenhuis, hoofdredacteur van de Bezieling. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld: Woorden op de drempel. De bundel is te bestellen bij uitgeverij Adveniat. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling. (Lees meer)

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

Als ‘Vriend van de Bezieling’ heb je een streepje voor. Je deelt mee in drie extra’s, exclusief voor de vrienden:

  • ontmoet je favoriete Bezielingmedewerker
  • ontvang gratis ons jaarboek
  • neem deel aan het tentoonstellingsbezoek.

Het lidmaatschap kost 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend draag je bij aan een stabiele basis voor de Bezieling en daarmee aan de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross