Steun ons

Jaarboek prikkelt iedere dag tot liefdevol leven

11 december 2020
1 minuut

Sinds half november ligt ‘Leven in liefde’ in de boekhandel: een jaarboek met voor iedere dag een inspirerende, overdenkende of zingevende tekst gebaseerd op verwondering voor het leven, verbondenheid en verantwoordelijkheid. Initiatiefnemer  is het (vrijzinnige) Apostolisch Genootschap.

Het Apostolische Genootschap wil met dit boek mensen prikkelen tot positief, bewust en liefdevol leven. In het voorwoord schrijft de Britse schrijver en religieus denker Karen Armstrong (oprichter Charter for Compassion) o.a.: ‘Wat we vooral nodig hebben, is mededogen - het vermogen om ons in te leven in de ander; we moeten de pijn kunnen voelen van onze zogenaamde vijanden en van de aarde die we dagelijks verwonden. Tegelijk lijken onze huidige problemen zo immens dat ze ons kunnen verlammen. Kortom, dit boek is bijzonder actueel. In dagboekvorm helpt het ons om na te denken over deze fundamentele kwesties.’ Samensteller Rob Does is er samen met anderen in geslaagd voor iedere dag, beginnend op 1 januari, een stukje wijsheid te vinden. Soms uit een tekst van enige tijd geleden, soms actueler, maar altijd actueel gemaakt en passend bij nu.

-------------------------

Rob Does e.a., Leven in liefde, uitgeverij Kok, 384 blz., € 24,99.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

De vriendenkring is in het leven geroepen om de basis van de Bezieling te verstevigen. De vrienden dragen in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling en financiële stabiliteit van het platform.

Het lidmaatschap bedraagt 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend maak je de Bezieling mee mogelijk en daarmee de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Aanmelding nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op de Bezieling!

Boekenladder

Paus Franciscus Encycliek van paus Franciscus over broederschap en sociale vriendschap. Adveniat, € 15,-.
Elisabeth Bax Domon, 248 blz., € 24,90
Pete Greig KokBoekencentrum, 284 blz., € 19.99.
Herman De Dijn Halewijn, 248 blz., € 22,50.
Tomáš Halík, KokBoekencentrum, 320 blz., € 27,99.
cross