Steun ons

Installatie Gerard de Korte tot bisschop van Den Bosch

16 mei 2016
1 minuut

Op 14 mei werd bisschop Gerard de Korte in de Sint Janskathedraal, geïnstalleerd tot bisschop van Den Bosch. In zijn preek presenteerde hij de speerpunten van het bisschoppelijk beleid. Staande voor het altaar, sprekend uit het hoofd, riep hij alle gelovigen op om de verdeeldheid te overwinnen en sprak hij als zijn belangrijkste taak uit: "Getuigen zijn van de opstanding, getuigen zijn van het feit God de eerste en de laatste is, dat hij sterker is dan de macht van de dood en dat Jezus Christus de levende is, centrum van onze wereldwijde kerk."

Hij riep alle katholieken op om niet langer energie te verspillen aan negativiteit. Het katholieke huis is een huis met vele ruimten, waarin plaats is voor verscheidenheid aan geloofsaccenten. De Korte pleitte voor zowel een heldere, als een gastvrije en hartelijke kerk. In een tijd waarin vele mensen zoekende zijn, onhelder in het leven staan en niet precies weten hoe te leven, is het van belang om als kerk gastvrij en hartelijk te zijn, zodat zoekers langzaam maar zeker bij Jezus Christus, het hart van het evangelie, kunnen uitkomen.

Afsluitend nodigde De Korte alle katholieken uit om met hem mee te gaan "op de weg naar de toekomst". Dat wil zeggen: "Dicht bij Christus blijven, de verdeeldheid overwinnen, en de verantwoordelijkheid van ons doopsel werkelijk gestalte geven."

Bovenstaande video bevat het volledige verslag van de installatieviering door Omroep Brabant / KRO.

 

Verwant onderwerp: Brabantse lente – Gerard de Korte bisschop Den Bosch

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

December vorig jaar overleed René Grotenhuis, hoofdredacteur van de Bezieling. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld: Woorden op de drempel. De bundel is te bestellen bij uitgeverij Adveniat. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling. (Lees meer)

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

De vriendenkring is in het leven geroepen om de basis van de Bezieling te verstevigen. De vrienden dragen in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling en financiële stabiliteit van het platform.

Het lidmaatschap bedraagt 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend maak je de Bezieling mee mogelijk en daarmee de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross