Steun ons

'Ik ben verbonden' - Doe mee: speld de hashtag (#) op

3 januari 2017
2 minuten
<p align=right>Foto Ruurd Zelnstra</p>

Foto Ruurd Zelnstra

Met de actie '#ikbenverbonden' zoeken Eric Corsius (theoloog en columnist van de Bezieling) en Chantal Tieleman, (coördinator Beweging van Barmhartigheid) nieuwe wegen naar verbinding. Uitgangspunt is ‘het verschil’. Symbool een reversspeld in de vorm van een hashtag (#). Meedoen? Bestel dan nu de reverspin en ga het gesprek aan in je omgeving.

Speld de hashtag (#) op, en sluit je aan bij de beweging van het Nieuwe Verbinden. Dat is de oproep, die Eric Corsius en Chantal Tieleman, beide werkzaam in de religiesector, aan het beging van het nieuwe jaar doen.

chantaleric

 

 

 

 

 

Verschillen moet je niet onder de tafel vegen en evenmin uitvergroten. Verschillen kunnen het begin zijn van een nieuwe verbinding. “We stellen vast dat we hoe dan ook – of we dat nu leuk vinden of niet – altijd al met elkaar verbonden zijn”, schrijven de initiatiefnemers.

“Dit besef is het begin van een andere manier van omgaan met de verschillen. Bij die omgang horen dingen als: nieuwsgierigheid naar elkaar, recht doen aan anderen, barmhartigheid, inclusief denken en handelen, open meningsvorming, streven naar het ‘bonum commune’, luisteren naar elkaars verhalen, gesprek en dialoog, openheid en oprechtheid, het uithouden bij complexiteit, in gedeelde verantwoordelijkheid zoeken naar wegen om te gaan.”

De initiatiefnemers laten van zich horen via Twitter: @ikbenverbonden en website: ik-ben-verbonden.nl en diverse andere sociale media. Ze nodigen iedereen uit om via dat forum met elkaar in verbinding te treden.

Meedoen?

Meedoen? “Voel jij je thuis bij deze houding? En wil je samen met ons dit positieve signaal de wereld in sturen? Bestel dan nu de reverspin en ga het gesprek aan in je omgeving, online  dan wel offline.”

 

 

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Aanmelding nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op de Bezieling!

Boekenladder

Van Kribbe tot Kerststal. Franciscus van Assisi en de eerst levende kerststal Adveniat, 168 blz., € 9,99 (of € 4,- vanaf 100 exemplaren)
Nikolaas Sintobin Hoe oude wijsheid jouw leven in bloei zet KokBoekencentrum/Lannoo, 2023, 173 blz., € 20,-.
Marinus van den Berg Spreken en luisteren met je hart Ark Media, 2023, 130 blz., € 17,99.
Lammert de Hoop (red.) Reis naar de stilte Adveniat, 112 blz., € 19,95
Paus Franciscus Encycliek van paus Franciscus over broederschap en sociale vriendschap. Adveniat, € 15,-.

Direct Doneren

cross