Steun ons

Icoonschilderen

19 september 2014
1 minuut

Soms lijkt het ‘ieder voor zich’ als het om religie, spiritualiteit of levensbeschouwing gaat. Toch is er nog heel wat ‘samen’ te vinden. In de serie 'samen lokaal' presenteert de Bezieling plaatselijke initiatieven. In hartje Amsterdam komen iedere dinsdag een aantal mensen samen om iconen te schilderen. Wie wil kan aanhaken.

In iconenatelier ‘In de zachte bries’ in hartje Amsterdam, nabij het Spui, komen elke dinsdag van 10.00 tot 14.00 uur een aantal icoonschilders samen om gezamenlijk een dag te fijn-schilderen. De ‘schrijvers’, zoals icoonschilders genoemd worden, komen uit heel het land en zelfs uit België. Op het atelier wordt geen les gegeven. Wel is er een deskundige aanwezig die vragen kan beantwoorden over de techniek en over de tradities en spiritualiteit van iconen. Schildermateriaal is aanwezig. De kosten zijn € 10,- per dag voor materiaal, koffie/thee en gebruik van de ruimte. Ook kan men ter plekke een met krijt en lijm geprepareerde plank (ondergrond) aanschaffen (€ 35,-).

In verband met het aantal plaatsen wordt belangstellenden verzocht hun komst vooraf te melden via th.breukel@upcmail.nl (Thom Breukel).

Locatie: Handboogstraat 4, Amsterdam.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

December vorig jaar overleed René Grotenhuis, hoofdredacteur van de Bezieling. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld: Woorden op de drempel. De bundel is te bestellen bij uitgeverij Adveniat. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling. (Lees meer)

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

De vriendenkring is in het leven geroepen om de basis van de Bezieling te verstevigen. De vrienden dragen in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling en financiële stabiliteit van het platform.

Het lidmaatschap bedraagt 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend maak je de Bezieling mee mogelijk en daarmee de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross