Steun ons

Icoonschilderen

19 september 2014
1 minuut

Soms lijkt het ‘ieder voor zich’ als het om religie, spiritualiteit of levensbeschouwing gaat. Toch is er nog heel wat ‘samen’ te vinden. In de serie 'samen lokaal' presenteert de Bezieling plaatselijke initiatieven. In hartje Amsterdam komen iedere dinsdag een aantal mensen samen om iconen te schilderen. Wie wil kan aanhaken.

In iconenatelier ‘In de zachte bries’ in hartje Amsterdam, nabij het Spui, komen elke dinsdag van 10.00 tot 14.00 uur een aantal icoonschilders samen om gezamenlijk een dag te fijn-schilderen. De ‘schrijvers’, zoals icoonschilders genoemd worden, komen uit heel het land en zelfs uit België. Op het atelier wordt geen les gegeven. Wel is er een deskundige aanwezig die vragen kan beantwoorden over de techniek en over de tradities en spiritualiteit van iconen. Schildermateriaal is aanwezig. De kosten zijn € 10,- per dag voor materiaal, koffie/thee en gebruik van de ruimte. Ook kan men ter plekke een met krijt en lijm geprepareerde plank (ondergrond) aanschaffen (€ 35,-).

In verband met het aantal plaatsen wordt belangstellenden verzocht hun komst vooraf te melden via th.breukel@upcmail.nl (Thom Breukel).

Locatie: Handboogstraat 4, Amsterdam.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Aanmelding nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op de Bezieling!

Boekenladder

Van Kribbe tot Kerststal. Franciscus van Assisi en de eerst levende kerststal Adveniat, 168 blz., € 9,99 (of € 4,- vanaf 100 exemplaren)
Nikolaas Sintobin Hoe oude wijsheid jouw leven in bloei zet KokBoekencentrum/Lannoo, 2023, 173 blz., € 20,-.
Marinus van den Berg Spreken en luisteren met je hart Ark Media, 2023, 130 blz., € 17,99.
Lammert de Hoop (red.) Reis naar de stilte Adveniat, 112 blz., € 19,95
Paus Franciscus Encycliek van paus Franciscus over broederschap en sociale vriendschap. Adveniat, € 15,-.

Direct Doneren

cross