Steun ons

'Huis voor Zingeving' biedt bewustwording, inspiratie en bijzondere ontmoetingen

25 februari 2015
2 minuten

Bij het Huis voor Zingeving in Moergestel en Oisterwijk is iedereen welkom, ongeacht opleiding, leeftijd, of religieuze achtergrond. Het Huis is toegankelijk voor iedereen die zich aangesproken voelt door spiritualiteit, filosofie en religie in de breedste zin van het woord. Uitgangspunten van het Huis: communicatie, ruimte en respect voor alle gedachten en vragen. Bezoekers kunnen deelnemen aan lezingen, workshops, en diverse wekelijkse groepsbijeenkomsten zoals meditatie en korte cursussen.

Door Saskia Basten

De samenleving waarin we leven gaat snel en verandert voortdurend. We hebben vaak het gevoel dat we tijd tekort komen en nooit goed genoeg zijn. In de wedloop van carrière maken, een groter huis, een tweede vakantie, noem het maar op. Geluk lijkt te koop en het leven maakbaar. Tegelijkertijd weten we dat er ondanks alle materiële welvaart ook iets verloren is gegaan… Er is momenteel meer dan ooit behoefte aan bezinning en rust. Mensen stellen zich vragen: 'Wat is eigenlijk de zin van het leven?', 'Is dit het nu?', 'Waarom is er zoveel ellende in de wereld?', 'Hoe komt het toch dat iedereen het zo druk heeft?', etc. Het Huis voor Zingeving wil verbindingen leggen tussen mensen die zich afvragen wat de zin van het leven is of van grote gebeurtenissen in het leven, en de verscheidenheid aan stromingen en aanbieders op dat vlak.

Divers programma

Wij bieden een divers programma aan, voor bewustwording, inspiratie en bijzondere ontmoetingen. Zo organiseert het Huis voor Zingeving al verschillende jaren activiteiten als: lezingen, workshops, de Kring voor Zingeving en een bezinningsweekend. We nodigen vaak trainers en sprekers uit die veel ervaring hebben en boeken op hun naam hebben staan. Maar wij bieden ook een podium voor therapeuten, coaches en trainers uit onze omgeving, die (nog) geen grote bekendheid hebben, maar wel zeer deskundig zijn. Hierdoor ontstaat een zeer gevarieerd aanbod, voor elk wat wils. Er zijn zowel activiteiten voor mensen die nog maar net zijn begonnen met hun zoektocht naar zingeving als voor mensen die al langer hiermee bezig zijn. Hierdoor kent het Huis voor Zingeving verschillende 'kamers’. We hopen dat u zich daarin welkom zult voelen.

Informatie

Voor meer informatie over het Huis voor Zingeving, kijk op de website: www.huisvoorzingeving.nl Daar vindt u uitgebreide informatie over onze visie, activiteiten en agenda. Ook staan er filmpjes en boekrecensies op. Voor vragen kunt u ons mailen via: info@huisvoorzingeving.nl.

Contactgegevens

Het Huis voor Zingeving heeft twee locaties:
Locatie Moergestel
Huize Nieuwenhof
Kloosterdreef 4 in Moergestel

Locatie Oisterwijk
Open Heart Studio
Dorpstraat 22 Achterkant in Oisterwijk

Kijk hier voor een routebeschrijving en een situatieschets van deze locaties.

Postadres:
Huis voor Zingeving
Krijtestraat 20
5066 BH Moergestel

Telefoonnummer:
06-51003388 (Saskia Basten)

Email adressen:
Algemeen:        info@huisvoorzingeving.nl
Inschrijvingen:  welkom@huisvoorzingeving.nl

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

December vorig jaar overleed René Grotenhuis, hoofdredacteur van de Bezieling. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld: Woorden op de drempel. De bundel is te bestellen bij uitgeverij Adveniat. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling. (Lees meer)

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

Als ‘Vriend van de Bezieling’ heb je een streepje voor. Je deelt mee in drie extra’s, exclusief voor de vrienden:

  • ontmoet je favoriete Bezielingmedewerker
  • ontvang gratis ons jaarboek
  • neem deel aan het tentoonstellingsbezoek.

Het lidmaatschap kost 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend draag je bij aan een stabiele basis voor de Bezieling en daarmee aan de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross