Steun ons

Hoe kijkt u aan tegen het leven?

3 maart 2014
1 minuut

Wij vinden het leuk als u reageert. Onder aan de artikelen is de gelegenheid om een reactie te plaatsen. De redactie is geïnteresseerd in wat er leeft onder de lezers. Hoe kijkt u aan tegen het leven anno nu en tegen de plaats daarin van religie, de christelijke in het bijzonder? Maar wellicht heeft u ook vragen of suggesties voor onderwerpen. Onze mailbox staat voor u open: redactie@debezieling.nl

Ook houdt de redactie zich aanbevolen voor langere ingezonden artikelen, zoals de gastcolumn van vandaag over de Oegandese homowetten door journaliste Edith Tulp. Van belang is dan wel dat die bijdragen aansluiten bij de benadering van de Bezieling. Dat is niet hetzelfde als eenvormigheid in visie. De Bezieling staat voor diversiteit. Maar zeker ook voor een gedegen, nuchtere en inspirerende kijk op de wereld. Wat we liever vermijden is naar binnen gekeerde kerkelijke onderwerpen die alleen voor ‘groepsgenoten’ navolgbaar zijn. Evenmin houdt de Bezieling zich bezig met interne academisch-theologische kwesties. Academische kwesties kunnen op de Bezieling aan de orde komen, maar ze behoeven dan een vertaalslag. De Bezieling is niet bang om na te denken. Een tekst mag pittig zijn. Het mag best ergens over gaan; graag zelfs. Het interview met godsdienstfilosoof Niek Brunsveld is stevige kost. Het gaat over hoe wij mensen kennend in de wereld staan en hoe moraliteit, zingeving en religie daarbij een rol spelen. Wie tot zich door laat dringen wat Brunsveld zegt, kan een nieuw licht opgaan:  het leven zélf heeft ons steeds iets te vertellen. Het leven confronteert ons niet alleen met een fysische feitelijkheid; het leven doet ons ook steeds een aanbod van zin.

Theo van de Kerkhof

Lees meer

Theo van de Kerkhof (1958, Roermond) is zelfstandig theoloog en journalist. Sinds 1989 is hij werkzaam in de voorlichting en religiejournalistiek. Hij was voorlichter aan de Theologische Faculteit Tilburg en eindredacteur bij Volzin. Sinds 2013 is hij freelancer. Theo is vader van twee zoons. Religie met een filosofische inslag heeft zijn warme interesse. Hij bekijkt zaken graag ook eens van een andere kant, bijvoorbeeld een boeddhistische, en voelt zich daar christelijk heel wel bij. Theo is eindredacteur van de Bezieling en behartigt de dagelijkse gang van zaken. Motto: “Het is zoals het is. En van daaruit zien we wel weer verder.”

Reacties

  1. Het enige wat ik tot nu toe heb gemerkt is dat het geen zin heeft te reageren, ook niet op deze site - ook niet op die van Marienburg. Je vindt mijn naar er diverse kerken op terug, maar.....

    1. Hebben reacties voor u alleen zin als er op wordt 'teruggereageerd'? Maar misschien vinden anderen (de auteurs in de eerste plaats) het simpelweg leuk om uw reactie te lezen. En soms wordt er overigens wel gereageerd en ontstaat er een kleine gedachtewisseling. Voor de redactie is het niet doenlijk om op alle reacties te reageren (tenzij we ons direct aangesproken voelen, zoals nu). Mails aan redactie@debezieling.nl krijgen altijd een antwoord.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Het water komt

Het water komt
Het water komt weer
De tanks komen
De tanks komen weer
De bommen vallen al
Steden worden vernietigd
Mensen in massagraven
Het wordt warmer
De asielzoekers komen
Er hangt dreiging in de lucht
De vacantie vluchten nemen toe
Binnenvaartschippers stoten te veel gassen uit
“God wil niet dat je liegt”
“’Ik ben streng voor mezelf en voor jou”’
Ik hoor het achter me in de bus.
Ik bid voor Oekraine
Voor al die mensen voor wie het water komt.
Al weet ik niet of het helpt.

Marinus van den Berg

(Meer Gedichten & Gebeden)

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

De vriendenkring is in het leven geroepen om de basis van de Bezieling te verstevigen. De vrienden dragen in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling en financiële stabiliteit van het platform.

Het lidmaatschap bedraagt 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend maak je de Bezieling mee mogelijk en daarmee de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Aanmelding nieuwsbrief

Ja, ik wil op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op de Bezieling!

cross