Steun ons

Hoe kijkt u aan tegen het leven?

3 maart 2014
1 minuut

Wij vinden het leuk als u reageert. Onder aan de artikelen is de gelegenheid om een reactie te plaatsen. De redactie is geïnteresseerd in wat er leeft onder de lezers. Hoe kijkt u aan tegen het leven anno nu en tegen de plaats daarin van religie, de christelijke in het bijzonder? Maar wellicht heeft u ook vragen of suggesties voor onderwerpen. Onze mailbox staat voor u open: redactie@debezieling.nl

Ook houdt de redactie zich aanbevolen voor langere ingezonden artikelen, zoals de gastcolumn van vandaag over de Oegandese homowetten door journaliste Edith Tulp. Van belang is dan wel dat die bijdragen aansluiten bij de benadering van de Bezieling. Dat is niet hetzelfde als eenvormigheid in visie. De Bezieling staat voor diversiteit. Maar zeker ook voor een gedegen, nuchtere en inspirerende kijk op de wereld. Wat we liever vermijden is naar binnen gekeerde kerkelijke onderwerpen die alleen voor ‘groepsgenoten’ navolgbaar zijn. Evenmin houdt de Bezieling zich bezig met interne academisch-theologische kwesties. Academische kwesties kunnen op de Bezieling aan de orde komen, maar ze behoeven dan een vertaalslag. De Bezieling is niet bang om na te denken. Een tekst mag pittig zijn. Het mag best ergens over gaan; graag zelfs. Het interview met godsdienstfilosoof Niek Brunsveld is stevige kost. Het gaat over hoe wij mensen kennend in de wereld staan en hoe moraliteit, zingeving en religie daarbij een rol spelen. Wie tot zich door laat dringen wat Brunsveld zegt, kan een nieuw licht opgaan:  het leven zélf heeft ons steeds iets te vertellen. Het leven confronteert ons niet alleen met een fysische feitelijkheid; het leven doet ons ook steeds een aanbod van zin.

Theo van de Kerkhof

Lees meer

Theo van de Kerkhof (1958, Roermond) is zelfstandig theoloog en journalist. Sinds 1989 is hij werkzaam in de voorlichting en religiejournalistiek. Hij was voorlichter aan de Theologische Faculteit Tilburg en eindredacteur bij Volzin. Sinds 2013 is hij freelancer. Theo is vader van twee zoons. Religie met een filosofische inslag heeft zijn warme interesse. Hij bekijkt zaken graag ook eens van een andere kant, bijvoorbeeld een boeddhistische, en voelt zich daar christelijk heel wel bij. Theo is eindredacteur van de Bezieling en behartigt de dagelijkse gang van zaken. Motto: “Het is zoals het is. En van daaruit zien we wel weer verder.”

Reacties

  1. Het enige wat ik tot nu toe heb gemerkt is dat het geen zin heeft te reageren, ook niet op deze site - ook niet op die van Marienburg. Je vindt mijn naar er diverse kerken op terug, maar.....

    1. Hebben reacties voor u alleen zin als er op wordt 'teruggereageerd'? Maar misschien vinden anderen (de auteurs in de eerste plaats) het simpelweg leuk om uw reactie te lezen. En soms wordt er overigens wel gereageerd en ontstaat er een kleine gedachtewisseling. Voor de redactie is het niet doenlijk om op alle reacties te reageren (tenzij we ons direct aangesproken voelen, zoals nu). Mails aan redactie@debezieling.nl krijgen altijd een antwoord.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

December vorig jaar overleed René Grotenhuis, hoofdredacteur van de Bezieling. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld: Woorden op de drempel. De bundel is te bestellen bij uitgeverij Adveniat. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling. (Lees meer)

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

Als ‘Vriend van de Bezieling’ heb je een streepje voor. Je deelt mee in drie extra’s, exclusief voor de vrienden:

  • ontmoet je favoriete Bezielingmedewerker
  • ontvang gratis ons jaarboek
  • neem deel aan het tentoonstellingsbezoek.

Het lidmaatschap kost 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend draag je bij aan een stabiele basis voor de Bezieling en daarmee aan de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross