Steun ons

Geloof in je project - nieuw crowdfundingplatform

23 juni 2014
2 minuten

Op 1 september a.s. gaat het crowdfundingplatform Geloofinjeproject.nl online, een uniek platform in Nederland. Dit platform wil organisaties en groepen in Nederland de mogelijkheid bieden om voor nieuwe projecten op het snijvlak van religie en samenleving geld te werven in de vorm van crowdfunding. Geloofinjeproject.nl is een initiatief van de Haëlla Stichting, Bureau Intermonde en Stichting Kerk en Wereld, en wordt ondersteund door Oase Media, Oikos en diverse fondsen. Stichting Geloofinjeproject zal het platform gaan beheren.

Zoals de naam al zegt, staat ‘geloven’ centraal op het platform. Zowel projecten die een specifiek religieuze focus hebben (bijvoorbeeld de verbouwing van een moskee of de aanschaf van een nieuwe kerkorgel) als projecten die vanuit religieuze inspiratie worden georganiseerd (bijvoorbeeld een nieuwe computer voor het straatpastoraat) kunnen straks op Geloofinjeproject.nl worden geplaatst. Nadrukkelijk is de website bedoeld voor alle religies en levensbeschouwingen.

Crowdfunding is inmiddels een bewezen vorm van financiering. In Nederland zijn tal van crowdfundingplatforms actief, waarvan een deel is gericht op investeringen en een deel – zoals Geloofinjeproject.nl - op donaties. Geloofinjeproject.nl is het eerste, brede platform in Nederland voor de religieuze sector. Greco Idema, eigenaar van Bureau Intermonde, heeft alle vertrouwen in het initiatief. “We hopen echt dat hiermee de ondernemersgeest in religieuze organisaties een beetje aangewakkerd wordt. Kijk eerst eens in je eigen netwerk of je geld bij elkaar kunt krijgen voor een nieuw project. Natuurlijk zijn er ook fondsen, maar daar stijgt veelal het aantal aanvragen terwijl er minder geld beschikbaar is. Samen met anderen kom je een heel eind.”

Geeske Zanen, directeur van de Haëlla Stichting, heeft ook alle vertrouwen in het project. “Het mooie is dat via crowdfunding mensen worden meegenomen in de ontwikkeling van het project, het levert veel draagvlak op. In principe is elk project welkom, maar projecten die gericht zijn op zieltjes winnen of duidelijk discriminerend zijn, zullen we weigeren.” Een belangrijk onderdeel van crowdfunden is het leveren van een tegenprestatie voor elke donatie. Zanen: “Wat de returns zijn, mogen de indieners uiteraard zelf weten. De groep mogelijke aanvragers die we hebben uitgenodigd om mee te denken, is bijzonder creatief hierin.”

Organisaties en groepen die een project willen plaatsen op Geloofinjeproject.nl kunnen contact opnemen met coördinator Esther Dwarswaard via info@geloofinjeproject.nl.  Via het platform zullen op termijn ook cursussen en trainingen aangeboden worden voor organisaties die meer willen weten over crowdfunding.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Overdenkingen René Grotenhuis gebundeld

December vorig jaar overleed René Grotenhuis, hoofdredacteur van de Bezieling. Zijn overdenkingen over leven en sterfelijkheid, die hij voorafgaand aan een ingrijpende operatie  schreef,  zijn nu gebundeld: Woorden op de drempel. De bundel is te bestellen bij uitgeverij Adveniat. De opbrengst komt ten goede aan de Bezieling. (Lees meer)

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

Als ‘Vriend van de Bezieling’ heb je een streepje voor. Je deelt mee in drie extra’s, exclusief voor de vrienden:

  • ontmoet je favoriete Bezielingmedewerker
  • ontvang gratis ons jaarboek
  • neem deel aan het tentoonstellingsbezoek.

Het lidmaatschap kost 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend draag je bij aan een stabiele basis voor de Bezieling en daarmee aan de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross