Steun ons

Geloof in je project - nieuw crowdfundingplatform

23 juni 2014
2 minuten

Op 1 september a.s. gaat het crowdfundingplatform Geloofinjeproject.nl online, een uniek platform in Nederland. Dit platform wil organisaties en groepen in Nederland de mogelijkheid bieden om voor nieuwe projecten op het snijvlak van religie en samenleving geld te werven in de vorm van crowdfunding. Geloofinjeproject.nl is een initiatief van de Haëlla Stichting, Bureau Intermonde en Stichting Kerk en Wereld, en wordt ondersteund door Oase Media, Oikos en diverse fondsen. Stichting Geloofinjeproject zal het platform gaan beheren.

Zoals de naam al zegt, staat ‘geloven’ centraal op het platform. Zowel projecten die een specifiek religieuze focus hebben (bijvoorbeeld de verbouwing van een moskee of de aanschaf van een nieuwe kerkorgel) als projecten die vanuit religieuze inspiratie worden georganiseerd (bijvoorbeeld een nieuwe computer voor het straatpastoraat) kunnen straks op Geloofinjeproject.nl worden geplaatst. Nadrukkelijk is de website bedoeld voor alle religies en levensbeschouwingen.

Crowdfunding is inmiddels een bewezen vorm van financiering. In Nederland zijn tal van crowdfundingplatforms actief, waarvan een deel is gericht op investeringen en een deel – zoals Geloofinjeproject.nl - op donaties. Geloofinjeproject.nl is het eerste, brede platform in Nederland voor de religieuze sector. Greco Idema, eigenaar van Bureau Intermonde, heeft alle vertrouwen in het initiatief. “We hopen echt dat hiermee de ondernemersgeest in religieuze organisaties een beetje aangewakkerd wordt. Kijk eerst eens in je eigen netwerk of je geld bij elkaar kunt krijgen voor een nieuw project. Natuurlijk zijn er ook fondsen, maar daar stijgt veelal het aantal aanvragen terwijl er minder geld beschikbaar is. Samen met anderen kom je een heel eind.”

Geeske Zanen, directeur van de Haëlla Stichting, heeft ook alle vertrouwen in het project. “Het mooie is dat via crowdfunding mensen worden meegenomen in de ontwikkeling van het project, het levert veel draagvlak op. In principe is elk project welkom, maar projecten die gericht zijn op zieltjes winnen of duidelijk discriminerend zijn, zullen we weigeren.” Een belangrijk onderdeel van crowdfunden is het leveren van een tegenprestatie voor elke donatie. Zanen: “Wat de returns zijn, mogen de indieners uiteraard zelf weten. De groep mogelijke aanvragers die we hebben uitgenodigd om mee te denken, is bijzonder creatief hierin.”

Organisaties en groepen die een project willen plaatsen op Geloofinjeproject.nl kunnen contact opnemen met coördinator Esther Dwarswaard via info@geloofinjeproject.nl.  Via het platform zullen op termijn ook cursussen en trainingen aangeboden worden voor organisaties die meer willen weten over crowdfunding.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verder lezen

Meer van 

Eerste week Advent 2022

Treurt

Treurt met de hemelen
Treur  alle mensen van goede wil
Treur en blaas op de midwinterhoorn

Treur om wie neerschieten zonder aanzien
Treur om wie kinderen, moeders, hoogbejaarden neerknallen
Treur om wie alle oorlogsrechten verpletteren
Treur om wie flats en scholen en ziekenhuizen niet ontzien
Treur om wie dorpen en steden verwoesten
Treur om alle verlies van menselijkheid

Treur  en blaas met heel je ademkracht omdat je de hoop niet opgeeft
Treur omdat je in vrede blijft geloven
Treur uit liefde voor alle kwetsbare onschuldige mensen
Treur zonder voorkeur
God houdt van iedere  mens die licht en liefde wil zijn

Treurt nu zoveel mensen op de vlucht moeten
Treurt om wie veilige herbergen in brand steken
Treurt zolang er getreurd moet worden
Zalig de treurenden die het goede voor ogen houden
Zalig de treurenden die gericht zijn op de Algoede


Marinus van den Berg
EERSTE ZONDAG VAN ADVENT
27 november 2022

Over de Bezieling

De Bezieling is een gratis online kwaliteitsmagazine voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie, bemoediging en ankerpunten in het leven en daarbij nieuwsgierig zijn naar wat de christelijke traditie te bieden heeft.

Vrienden van de bezieling

De vriendenkring is in het leven geroepen om de basis van de Bezieling te verstevigen. De vrienden dragen in belangrijke mate bij aan de ontwikkeling en financiële stabiliteit van het platform.

Het lidmaatschap bedraagt 60 euro per jaar (méér mag) en kan op ieder moment ingaan. Als Vriend maak je de Bezieling mee mogelijk en daarmee de ontmoeting van hedendaags leven en christelijke spiritualiteit.

Volg de bezieling

Aanmelding nieuwsbrief

cross